Video: Vi tester Citroën Ë-C3 – Danmarks billigste elbil
179.990 kr. koster den nye elektriske Ë-C3. Det betyder, at der lige nu ikke findes en billigere nye elbil. Men får man også en god elbil til den lave pris?
TEKST Morten Bek FOTO PR
Hyundai har trukket Kona med benzinmotor ud af det danske modelprogram. Da den nye model kom, løftede priserne sig til at starte på 284.995 kr. Selv om Kona blev meget større og pludselig kunne konkurrere med Nissan Qashqai, var det ikke noget, danskerne forstod. Kona blev for dyr.
Man kan stadig købe en praktisk, velkørende og kompakt crossover hos Hyundai, og det er Bayon. Den har fået et facelift – en udgave som er på vej til forhandlerne – og det rigtig gode ved den er, at den kun er blevet en smule dyrere end før faceliftet.
LÆS OGSÅ | Undervurderet Hyundai Bayon får et facelift
Bayon er prisbillig. Den billigste Bayon koster nu 219.995 kr., som er 10.000 kr. mere end den tidligere, men det inkluderer også mere udstyr. Og det er er et meget lavere prisniveau, end man finder, hvis man kigger på Volkswagen T-Cross, Ford Puma og Toyota Yaris Cross Hybrid.
Priserne på den fornyede Bayon stopper der, hvor priserne på en række af konkurrenterne starter. Den dyreste Bayon-variant med stærkeste motor, automatgearkasse og højeste udstyrsniveau koster 269.995 kr.
Men Bayon starter altså ved 219.995 kr. Det inkluderer en lille, men trods alt ikke helt tarvelig benzinmotor på 1,2 liter med 79 hestekræfter. Det er dog sigende for forventningerne, at denne motor kun fås med laveste udstyrsniveau. For 10.000 kr. mere opgraderer man nemlig til den langt friskere 1-liters turbomotor med tre cylindre og 100 hestekræfter.
Det er den motor, man bør vælge. Man kan også roligt vælge at skippe den manuelle gearkasse og betale 20.000 kr. for den automatiske gearkasse med dobbeltkobling og syv trin (DCT); den koster 20.000 kr. ekstra, og så er man stadig ikke på mere end 249.995 kr. med pænt udstyrsniveau.
Det er sjældent, man kan nøjes med laveste udstyrsniveau i en lille bil. Der mangler altid lige et eller andet. Måske bare en lille ting. Sædevarme, læderrat, bakkamera.
Hyundai laver Bayon i to udstyrsversioner, Essential og Advanced, og man får en veludstyret bil med Essential-udgaven. LED-forlygter og regnsensor er kommet på en liste, der også rummer tagræling, bakkamera, p-sensorer bagtil, læderrat, varme i rat og forsæder, automatisk nedblændeligt bakspejl, infotainmentsystem med 10,25″ touchscreen, navigation og USB C ved bagsædet.
Advanced koster 20.000 kr. ekstra og fås kun med turbomotoren. I tillæg til Essential-udstyret får man alufælge (16″), LED-baglygter, digital instrumentering med 10,25″ skærm, LED-interiørbelysning, el-klapbare sidespejle, stemningsbelysning, nøglefri betjening, p-sensorer foran, udvidet automatisk nødbremse og ekstra-tonede ruder bagtil.
Hyundai Bayon-modelprogrammet
Bayon 1,2 MPI 79 hk Essential – 219.995 kr.
Bayon 1,0 T-GDI Essential – 229.995 kr.
Bayon 1,0 T-GDI Advanced – 249.995 kr.
Bayon 1,0 T-GDI Essential DCT – 249.995 kr.
Bayon 1,0 T-GDI Advanced DCT – 269.995 kr.
Fabriksmonteret ekstraudstyr:
Ekstra-tonede bagruder til Essential: 2.495 kr.
Adaptiv fartpilot til Advanced: 5.995 kr.
Metallak: 6.495 kr.
179.990 kr. koster den nye elektriske Ë-C3. Det betyder, at der lige nu ikke findes en billigere nye elbil. Men får man også en god elbil til den lave pris?
Alle biler har fede detaljer. Men Renault Scenic E-Tech Electric har flere end de fleste biler, og her viser vi nogle af de bedste.
Priserne på brugte elbiler bliver konstant sat ned, og fordi forhandlerne vil af med lageret inden 2025, er der vilde tilbud på biler, som stort set er som nye. Spar blandt andet 130.000 kr. på BMW i5.
Elektrisk Ford Puma Gen-E kommer med en rækkevidde op til 376 kilometer fra et lille batteri, og den har 168 hestekræfter. En frisk lille elbil, der ikke må koste meget mere end 200.000 kr.
Den nye udgave af Lexus’ luksus-SUV har fedt design, tonsvis af udstyr og en attraktiv pris. Men affjedringen og drivlinjen i plug-in hybriden hænger ikke sammen.
Elbiler er kommet for at blive! Det vælter ind med nye modeller på markedet i Danmark, og vi har lavet en liste med alle elbiler i Danmark i 2024 – inklusive priser og rækkevidde på de forskellige modeller.