Kategorier
Forbrugerstof

Hvad er et internationalt kørekort?

Skal du køre i bil i udlandet, kan det være nødvendigt med et internationalt kørekort. I denne artikel ser vi på, hvad et internationalt kørekort egentlig er, hvordan det fungerer, og hvad et internationalt kørekort koster.

Af: Bilbasen Blog / d. 25. marts 2021

Lige meget om du skal på en to måneder lang road trip tværs over USA, eller en sviptur til det lokale indkøbscenter i Kuala Lumpur, er det en god idé med et internationalt kørekort. Mange lande kræver nemlig en officiel oversættelse af dit danske kørekort, og det er her, det internationale kørekort kommer ind i billedet.

Planlægger du en tur inden for EU eller i Norge, Island og Liechtenstein, behøver du ikke bekymre dig om et internationalt kørekort. Du kan nemlig nøjes med at fremvise dit danske kørekort.

Uden for EU og de nævnte lande, skal du som dansk bilist kunne dokumentere dit kørekort overfor myndighederne i det pågældende land – og på landets lokale sprog.

Hvad er et internationalt kørekort?

Et internationalt kørekort er en standardiseret oversættelse af dit danske kørekort, som er anerkendt internationalt. Da det kun er en oversættelse, skal du stadig have dit danske kørekort med på rejsen. Du skal endvidere fremvise både dit danske kørekort og den internationale oversættelse for at dokumentere, du må køre bil.

LÆS OGSÅ | Køre uden kørekort: Hvad koster det? 

Det internationale kørekort indeholder oversættelser til 10 forskellige sprog, og er anerkendt i 175 lande verden over. Du behøver således ikke have flere forskellige oversættelser med, hvis du rejser i flere forskellige lande.

Her er de 10 sprog, det internationale kørekort indeholder:

 • Engelsk
 • Fransk
 • Italiensk
 • Svensk 
 • Tysk
 • Kinesisk
 • Arabisk
 • Japansk
 • Russisk 
 • Portugisisk

Hvad koster et internationalt kørekort?

Da det internationale kørekort blot er en oversættelse og ikke i sig selv en tilladelse til at køre bil, er det faktisk forholdsvist nemt og ikke særligt dyrt at få fat i ét.

Et internationalt kørekort koster i 2021 kun 25 kr., og er gyldigt i ét år.

For at få et internationalt kørekort, skal du henvende dig til din kommunes borgerservice og medbringe:

 1. Ansøgningsblanket om internationalt kørekort i udfyldt stand.
 2. Dit danske kørekort, som skal være gyldigt.
 3. Et pasfoto, der opfylder de gældende regler.

Med disse oplysninger tager det kun få minutter at få lavet et internationalt kørekort, og du kan udfylde ansøgningsblanketten online på borger.dk, så du har alle papirer klar, når du møder op.

Skal man have internationalt kørekort i USA?

Som udgangspunkt skal du regne med at medbringe et internationalt kørekort til alle lande uden for EU, Norge, Island og Liechtenstein. Der kan imidlertid være særlige omstændigheder og undtagelser, hvorfor det altid er en god idé at kontakte ambassaden for det pågældende land og høre nærmere.

I USA skal du medbringe et internationalt kørekort. Det kan godt være, at den betjent du møder, er vant til at se et kørekort fra EU, og derfor ikke har brug for at se det internationale. Faktum er dog, at du er forpligtet til at kunne fremvise dokumentationen for dit kørekort på betjentens eget sprog, så sørg for at have et internationalt kørekort klar. Det gør livet så meget lettere på rejsen, og når det kun koster 25 kr. for et år, er det svært at få øje på argumentet for ikke at have et internationalt kørekort med.