Test og anmeldelserVideo

Test af Jaguar i-Pace: 400 hestes Tesla-konkurrent

Af i Test og anmeldelser, Video
Jaguar vil have en del af Tesla-kagen. Derfor er de nu klar med en bil, som er bedre en Tesla, men helt uden fejl er den ikke.

Af: Anders Berner  / d. 23. august 2018

Jaguar i-Pace er den første elbil fra den britiske bilproducent. Og det er en avanceret én af slagsen. Den er bygget i aluminium, og den har et kæmpe batteri, der kan give dig 300 kilometers rækkevidde på blot 40 minutters opladning. Det er kort sagt Jaguars svar på en Tesla.

TIL SALG: Søg efter Jaguar på Bilbasen

Den er lækker. Og markant bedre bygget end en Tesla. Og den ligner ikke en gravid rulleskøjte. Tak for det! Som min ven og kollega Henrik Dreboldt siger:

– Tesla-ejere synes, de har den fedeste bil i hele verden. Også selvom den ud fra alle objektive kriterier er dum. (…) Men de kan slet ikke se, at interiøret er dårligere end en Talbot fra 80’erne. Tesla Model X er en nederen bil, der ikke fortjener opmærksomhed. Den skal bare ties ihjel, mener Henrik Dreboldt fra Kuffert & Kørehandsker.

Og det er måske lige netop dét, der gør Jaguaren interessant. For der holder jo 15 Tesla’er hjemme på vejen. Men der holder ikke en eneste Jaguar.

Jaguar i-Pace deler dog to helt store problemer med Tesla Model X. Det kan du blive klogere på i videoen her:

Jaguar i-Pace er lige nu på vej ud til de danske forhandlere. Hvis du ikke er overbevist af tanken om en britisk elbil, kan du lige nu søge på mere end 250 andre biler fra Jaguar til salg på Bilbasen. Alternativt finder du også adskillige brugte elbiler til salg. Dem kan du se her.

SE OGSÅ: Elektrisk roadtrip: Sådan er det at køre på skiferie i en Tesla

LÆS OGSÅ: Har Tesla kurs mod kollaps eller succes?

Om forfatteren

Anders Berner

Som redaktionens videojournalist og TV-vært er Anders den primære testkører af de nyeste og mest interessante bilmodeller, hvilket blandt andet kan opleves på Bilbasens youtube-kanal.