Kategorier
Forbrugerstof Nyheder

Clarksons dom: Her er de BEDSTE biler fra 2018

Den karismatiske TV-vært er ikke bleg for at uddele sønderlemmende kritik. Specielt ikke hvis det er berettiget. Men Jeremy Clarkson har også rosende ord til overs for nogle af de biler, han har testet i året der gik.

Af: Esben Skrumsager / d. 4. januar 2019

Jeremy Clarkson har haft et travlt år. Den tidligere Top Gear-vært har foruden værtsrollen på “The Grand Tour” også fået job som vært på det britiske “Hvem vil være millionær?”, og sideløbende tester han fortsat biler for avisen The Sunday Times.

Og det har været godt år for bilerne. I hvert fald hvis man skal tro de anmeldelser, som Clarkson har lavet af bilerne for den britiske avis. Halvdelen af de 28 testede biler har mindst fået 4 ud af 5 stjerner.

Med udgangen af 2018 har Jeremy Clarkson dog kåret de bedste af de bedste. Og øverst på listen finder vi en italiensk superbil…

Lamborghini Huracán Performante

Da Jeremy Clarkson i slutningen af 2017 testede en præ-produktionsmodel af Huracán Performante, var han begejstret. Men nogle få irritationsmomenter kostede bilen en stjerne, så den måtte nøjes med 4 ud af 5.

Men i det forgangne år fik han så lejlighed til at teste den færdige gadebil, og  her gjorde den så stort indtryk, at han øjeblikkeligt smed fem stjerner afsted og kårede den til Car of the Year 2018.

Vurdering ★★★★★

Udvalgt citat: “Jeg kan godt lide at forestille mig, at Lamborghini styres af en gruppe 10-årige. De er selvfølgelig styret af tyskerne nu om dage, men du sidder med en fornemmelse af, at hvis det ikke var fordi, Audi styrede slagets gang i kulissen, ville Huracán være udstyret med laser-kanoner på taget.”

Porsche 911 GT2 RS

Som udgangspunkt er Jeremy Clarkson ikke stor tilhænger af Porsche 911. Men så meget desto mere imponerende må bilen være i GT2 RS-udgaven, når han konkluderer: “Jeg elsker den helt oprigtigt. Alt ved den.”

Den hårdkogte racer-udgave af Porsche 911 formåede således at være den anden af blot to modeller, der scorer topkarakter hos Jeremy Clarkson i 2018.

Vurdering: ★★★★★

Udvalgt citat: “GT2 RS er en gennemført formidabel sportsvogn. Og det kommer fra en mand, der aldrig har været fan af Porsche.”

Alpina B5

At lave en bedre 5-serie end BMW kan synes som en svær opgave, men ifølge Jeremy Clarkson er det netop, hvad specialisterne hos tuning-firmaet Alpina har formået. Foruden at være afsindigt hurtig med sine mere end 600 hestekræfter får den også ros for både at være komfortabel og underholdende at køre.

Faktisk går Clarkson så vidt som at sige; “uden tvivl den bedste 5-serie, jeg har kørt.” Og han er vel at mærke stor tilhænger af den almindelige 5’er. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Vurdering: ★★★★☆

Udvalgt citat: “Det føles ærlig talt som om, det er det tætteste, man kommer kommer på den perfekte bil”.

Aston Martin Vantage

Den tidligere Top Gear-vært har gennem årene vært stor tilhænger af Aston Martin’s mange Vantage-modeller. Så det kommer ikke som den store overraskelse, at det også var tilfældet i 2018.

Selvom bilen skulle være toppen af poppen hos den britiske bilproducent, koster det dog en stjerne, at bilen er udstyret med ringe forlygter og et middelmådigt navigationssystem.

Vurdering: ★★★★☆

Udvalgt citat: “Hvad angår rendyrket køreglæde, er denne Aston Martin absolut på højde med Porsche 911.”

Bentley Continental GT

Den blev i Top Gear-tiden flere gange hånet af Jeremy Clarkson for at være en slæde for fantasiløse fodboldspillere. Men nu er Bentley Continental GT en af hans yndlingsbiler.

Den nye er faktisk så god, at han indrømmer, han efterhånden er i tvivl om, hvor vidt han foretrækker dén frem for en Aston Martin DB11.

Vurdering: ★★★★☆

Udvalgt citat: “En fantastisk, overdådig styling er som glasur på en meget vellykket kage.”

Af Esben Skrumsager

Bilnyheder fra ind- og udland samt tests af nye biler med fokus på praktiske egenskaber for familien er Esben Skrumsagers fokusområder.

Med erfaring fra blandt andet Ekstra Bladet, Søndagsavisen og Bil Magasinet er Esben på trods af sine blot 30 år en erfaren herre inden for motorjournalistik.

Esben har en forkærlighed for de tyske bilmærker. Porsche er blandt favoritterne, og privat fragter han familien rundt i en BMW 3-serie fra 2014 (F31). Når vejret tillader det, foretrækker han dog ofte sin motorcykel.