Kategorier
Nyheder

Julegaver til bilelskere

Julegaveidéer er nemmest at få efter julen. Sådan er det bare, men hvad med at være på forkant i år?

Af: Ebbe Sommerlund  / d. 10. december 2018

Julen står for døren, og det er det samme hvert år. Mænd aner ikke, hvad de ønsker sig. Men lige så snart de pakker sokkerne og boxershortsene ud af det glitrende papir, ville de ønske, at de havde ønsket sig noget andet.

LÆS OGSÅ: Aston går afsides: Nu bliver første SUV fra Aston Martin sat på prøve

Men hvad er det for noget andet? Ja, det er ikke sikkert, vi selv ved det, men så er det godt, at der findes lister som denne med gaver til de bilinteresserede. Vi har nemlig givet de danske bilimportører en mail, hvor vi beder om deres bedste gaveideer, som ikke ødelægger gavebudgettet på samme måde som et komplet M-kit til 100.000 kr. Det kan alligevel ikke være under træet.

Mange af gaverne herunder kan ikke købes online, men sælges hos din lokale forhandler – måske håber de, at du også kommer til at købe en bil.

Alfa Romeo – lækkert ur

Alfa Romeo er bare god stil og lækkert design. Også når det gælder ure. Nogle påstår, at man ikke er et ordentligt menneske, før man har ejet en Alfa Romeo. Måske ved man heller ikke, hvad klokken har slået, før man har ejet et Alfa Romeo-ur?

Billigt er det ikke, men det er jo også Alfa Romeo. Du kan købes i Alfas webshop.

Pris: 2.583,75 kr.

Aston Martin – power på budget

Det er ubetinget god stil at eje en Aston Martin. Desværre er det ikke mange mennesker forundt. Til gengæld behøver det ikke være så dyrt at få fingre i merchandise med det bevingede logo. Hos Aston Martin i København kan du fx købe en powerbank på 6.000 mAh. Den er naturligvis dyrere end den fra Føtex, men ikke voldsomt meget. Enheden kan både lyse som en lommelygte og lade to apparater på samme tid.

Pris: 350 kr.

 

Audi – kværn med V10-lyd

Det her er ret syret. En salt- eller peberkværn, der lyder som en Audi R8 V10, der kører væk, når du løfter den fra bordet. Den kværner automatisk, når du vender den om.
Nok bedst til Audi-ejere, der ikke har en R8 i forvejen – det kan give dårlige nerver, hvis man hele tiden hører ens baby, der kører væk. Fås i rød eller sort og kan købes her.

Pris: 729 kr. for én

BMW – en lækker model

Fremtidsvisionen fra BMW passer ikke i alles smag, men som modelbil er den virkelig sprød. BMW Vision Next er en lille skulptur til skrivebordet eller reolen. Købes ved din BMW-forhandler.

Pris: 840 kr.

Citroën – grim, men smart brille

Selvfølgelig har Citroën en masse fede ting – de er jo nogle designnørder. Vi er faldet for noget af det mærkeligste vi har set – og noget af det mest geniale, hvis de virker. Seetroën brillerne har væskefyldte ringe om glasset, der skulle modvirke køresyge. Og så ser de smarte ud – eller noget.

Pris: 750 kr.

Ford – eat, sleep, drift

Nogle gange er bløde pakker helt i orden. Her er i hvert fald et budskab, man kan relatere til. Den er naturligvis ekstra fed, hvis modtageren har en Ford Focus RS med driftmode.

Men det er ikke et krav. T-shirten kan købes her.

Pris: 750 kr.

Honda – holder du af huer?

Her er en virkelig praktisk gave – en Honda-hue. Faktisk er det ikke bare én Honda-hue, da den strikkede ørevarmer kun fås i to-pak. Så behøver du aldrig gå uden for en dør uden Honda-hue på hovedet – med medmindre, du er helt exceptionelt glemsom.

Sættet kan også bruges som en slags samhørighedsskaber mellem dig og din elskede – lidt ligesom ens jogging-dragter.

Pris: 245 kr. for to. Købes ved din Honda-forhandler

Jeep – opflasket på firehjulstrækker

My first RC Jeep er en fjernstyret bil til de mindste. Den er anbefalet for børn over to år, der kan fjernstyre bilen ved hjælp af et rat.

Den lille offroder bruger 3xAAA i senderen og 3xAA-batterier i bilen

Pris: Vejledende 418 kr, men kan fx købes ved Coolshop til 299 kr.

Mercedes-Benz – gearknop, eller gearprop?

Det her er faktisk ret billigt for ægte Mercedes-Benz-merchandise.

Kassen her indeholder fire vinstoppere udformet som klassiske gearknopper i Mercedes-Benz-design. Tre vinstoppere med træhoved + 1 champagnestopper i rustfri stål.

Så kender du en Mercedes-elsker, der ikke kan drikke op, er dette nogle lækre tingester.

Pris: 415 kr.

Mitsubishi – ur med tre røde diamanter

Uret her koster næsten lige så meget som en brugt Mitsubishi Spacestar, men det er også rimeligt chikt. Og så er Mitisubishis logo jo også tre diamanter.

Slim line og i et moderne urbant design – ja, vi ved ikke helt, hvordan det skal beskrives – se det selv på billedet. Der er to remme med, så du kan farvematche til din øvrige beklædning.

Pris: 843 kr.

Subaru – varme fødder uden firehjulstræk

Her er en blød pakke, der også indeholder hjemmesko. Det er to i én af de sædvanlige gaver. Men så er det også en Subaru-gave.

Det er jo genialt. Alt det man plejer at få – bare bedre og mere blå.

Den varme futter fås fra barnestørrelse og op til størrelse 44. Du kan endda købe dem online her.

Pris: 278 kr.

Suzuki – søreme en smart toaster

Den er da lidt sød, den automatiske toaster fra Suzuki. Den rister brødet, så du kan nyde Suzuki-logoet på brødet – lige under smørret, osten og marmeladen.

Det er også en fin gave, hvis du kender et barn, der starter med S – det vil være et hit.

Pris: 367 kr. hos din Suzuki-forhandler

Volkswagen – mere toast, mormor?

Her er endnu en toaster i moderne Type 2 T1-design. Brødet kommer ud med en ristning, så det ligner fronten på et Folkevognsrugbrød – virker dog bedst på franskbrød.

Den herlige sag koster 669 kr. og kan købes online her.

 

Volvo – når du ruller med de smarte

Svenskerne er steppet gevaldigt op ad smartheds-stigen. Det nye design på bilerne følges op af lækre produkter, som er lige lidt mere cool end en gammel herregaardsvogn.

Du kan for eksempel få nogle lækre tasker – en i læder og en i stof. Taskerne kan rumme en bærbar op til 13 tommer. De er designet af Volvo og produceret af Sandquist.

Taskerne kan købes her. Pris for lædertasken er 3.100 kr., og tasken i stof koster 2.450 kr.

 

 

Andre gaver

Bluetooth-bus med lyd

Denne gave er godt nok stadig med et bilmærke på, men den kommer ikke fra Volkswagen selv.

Minibussen her er en højttaler, der kan forbindes via bluetooth eller minijack. Den har indbygget batteri, og oplades med mini-usb.

Bluetooth-bussen har lys i lygterne, og den koster den nette sum af 599 kr. Linket her er til den røde, men bussen fås i tre forskellige farver.

 

 

 

Af Ebbe Sommerlund

Nye biler kan være fine, men Ebbe Sommerlund sværger til de brugte af slagsen. Han vil nødig kaldes ekspert, men hans enorme viden er ikke til at tage fejl af, hvorfor han også er den primære drivkraft bag Bilbasens brevkasse.

Den motorjournalistiske baggrund har han fået hos blandt andre Bil Magasinet, V-Max og elbilmagasinet GO, hvilket har gjort ham til et omvandrende leksikon.

Ebbe er som sagt glad for brugte biler, og særligt de japanske af slagsen giver julelys i øjnene. Han er dog efterhånden blevet så voksen, at drengedrømmen af en toptunet Honda Civic er blevet erstattet af en fornuftig Renault Laguna.