Kategorier
Nyheder Video

Aston går afsides: Nu bliver første SUV fra Aston Martin sat på prøve

Porsche har med Cayenne vist vejen. Siden da har blandt andre både Bentley og Jaguar fulgt trop, og nu er endnu en højbenet brite klar til at gøre dem kunsten efter.

Af: Esben Skrumsager / d. 16. november 2018

Der lød et ramaskrig i begyndelsen af 00’erne, da Porsche løftede sløret for den første højbenede sportsvogn. Cayenne kom til verden, og siden da har den gjort sig fuldstændig uundværlig for den tyske bilproducent. Det tog nogle år, før konkurrenterne turde gøre dem kunsten efter, men de seneste år er konkurrencen blevet benhård.

LÆS OGSÅ: Aston Martin sætter ikonisk James Bond-bil i produktion

Bentlay Bentayga, Maserati Levante, Lamborghini Urus og Jaguar E-Pace er nogle af dem, der ligeledes har smidt de klassiske principper om køreglæde i skraldespanden. Markedet for de luksuriøse eller hårdkogte sportsvogne er begrænset, så hvis der skal flere penge i kassen, skal der nye modeller på programmet. Den erkendelse er også Aston Martin nået til.

Resultatet er klart. Mød Aston Martin DBX.

Den første prototype testes nu på vejene. Men ikke kun på asfalt. Aston Martin udsætter nemlig bilen for en række hårde tests, hvor den både skal bevise sit værd i det arktiske terræn og i ørkenen på den arabiske halvø. Og så selvfølgelig på Nürburgringens nordsløjfe.

LÆS OGSÅ: Porsche sætter Lamborghini til vægs og tager prestigefuld rekord tilbage

Mercedes-motor i Aston Martin SUV

Under karosseriet skal DBX baseres på DB11. Det betyder også, at Aston Martin DBX formodentlig vil kunne fås med samme V8-motor fra AMG. En V12 fra egne rækker er formodentlig også i spil. Den vil dog næppe være hurtigere, men lydkulissen har en anden karakter.

Hvis du endnu har til gode at opleve en 12-ylindret motor, har vi fundet tre stærke bud lige her: Drømmebiler med 12 cylindre.

I det lange løb kommer elektricitet selvfølgelig også ind i billedet, ligesom firehjulstræk også hører til i denne klasse.

Den officielle præsentation af den første SUV fra Aston Martin forventes først at ske i fjerde kvartal 2019. I mellemtiden kan du søge blandt mere end  300 luksuriøse SUV’er til salg på Bilbasen.

Behøver det ikke være højbenet, kan du i stedet savle over de 46 Aston Martin-modeller, der lige nu er til salg.

Af Esben Skrumsager

Bilnyheder fra ind- og udland samt tests af nye biler med fokus på praktiske egenskaber for familien er Esben Skrumsagers fokusområder.

Med erfaring fra blandt andet Ekstra Bladet, Søndagsavisen og Bil Magasinet er Esben på trods af sine blot 30 år en erfaren herre inden for motorjournalistik.

Esben har en forkærlighed for de tyske bilmærker. Porsche er blandt favoritterne, og privat fragter han familien rundt i en BMW 3-serie fra 2014 (F31). Når vejret tillader det, foretrækker han dog ofte sin motorcykel.