juli 11, 2023

Kæmpe elektrisk familiebil 180.000 kr. billigere end forventet

Maxus Mifa 9 er en elektrisk MPV på størrelse med en Mercedes S-Klasse. Den kinesiske luksusbus med rækkevidde på 440 km er meget billigere end først lovet.

TEKST Morten B. Bek FOTO PR

En besparelse på en ny elbil på 180.000 kr. er noget, vi kun har set hos Tesla. Indtil nu, i hvert fald. Kinesiske Maxus, som har været repræsenteret i Danmark i nogle få år med modellerne Euniq 5 og Euniq 6, har lige hugget prisen på deres nye elektriske luksus-bus Mifa 9 ned fra en forventet pris på 800.000 kr. til 619.900 kr.

En besparelse på 180.000 kr., som kommer uden dikkedarer og uden at hive en en enorm luns af restværdien i eksisterende kunders biler. Mifa 9 er nemlig helt ny på markedet.

Med Euniq 5 er Maxus i forvejen ansvarlig for en af de ganske få elektriske MPV-modeller på det danske marked. Mifa 9 er meget større, har markant længere rækkevidde og en kabine spækket med luksus.

Plads til syv personer

Maxus Mifa 9 er, efter danske forhold, en kæmpe af en bil. Med 527 cm i længden bliver den taber i kampen om mange p-pladser, men fordi den er så lang, er der plads til syv personer.

Der er elektrisk skydedør i begge sider, og de to kaptajnstole på række to er multifunktionelle med benstøtte, ventilation, varme og meget mere. De to forsæder er også el-justerbare og med varme og ventilation, mens tredje række er et bænkesæde til tre personer.

Panoramasoltag og et separat soltag over forsæderne, indtræk i kunstlæder, varme i rattet, infotainment med 12,3″ touchscreen, 17″ alufælge og meget mere er standard.

Tempoet bliver overskueligt

5,27 meter elbil med en nettobatterikapacitet på 90 kWh kan aldrig blive en let bil. Mifa 9 hopper på vægten og viser cirka 2.610 kilo uden andet end føreren ombord. Elektriske SUV’er mindre end Mifa 9 vejer mere endnu, men så har også typisk flere kræfter, end man finder i den kinesiske MPV.

Der er en elmotor i den nye Maxus, og kræfterne går til forhjulene. Det kommer ikke til at gå rigtig stærkt med en elmotor med 245 hk (350 Nm), og kineserne har da også holdt sig fra at nævne 0-100 km/t-tiden i dataarket.

Men siden hvornår har det også handlet om fart og om at komme først i en stor familiebus? Komfort og luksus er hvad sådan en skal byde på.

Med en rækkevidde på 440 kilometer (WLTP blandet kørsel) er det store batteri helt tydeligt belastet af vægt og kummefryser-aerodynamik. Men rækkevidden, skal det siges, er markant bedre end de 360 kilometer, Maxus’ egen Euniq 5 klarer, og hvis 440 kilometer er tæt på det virkelige tal, kunderne vil opleve, er det godt klaret af en enorm MPV.


Brugt bil fra Maxus til salg på Bilbasen

Se flere brugte biler fra Maxus til salg på Bilbasen lige her

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS