december 19, 2023

Ken Blocks sidste video

Den amerikanske drift-legende gik tragisk bort i starten af 2023. Vi ser nærmere på hans flotte karriere og fokuserer på nogle af de mange vilde biler, han har haft.

TEKST Rasmus Tønder FOTO & VIDEO Hoonigan

Sko-designer, rallykører, YouTube-sensation. Ken Block kunne lidt af det hele. I virkeligheden var Blocks barndomsdrøm at blive skateboarder, men heldigvis for motorsportsfans fik han interesse for biler.

Ken Block indledte sin rallykarriere i 2005, hvor han vandt prisen ‘Rookie of the Year’ efter at have leveret imponerende resultater i en Subaru WRX STI for holdet Vermont Sportscar. Dette blev startskuddet på en flot rally karriere, som cementerede navnet Ken Block indenfor motorsport.

Det er dog først i 2008, at hans navn spreder sig fra motorsportens verden til resten af verden, da Block viser sine evner i en Subaru på YouTube. Herfra stikker det helt af!

Viralt i 2008

Ken Block var velsagtens en af de første til at gå viralt, efter han startede på YouTube i 2008. Den første video var ham, en Impreza og et stort åbent område uden så meget andet. Hans evner skilte sig ud, og det blev hurtigt tydeligt, at der var et publikum til de vilde stunts.

Impreza-udskejelserne blev starten på serien af bilvideoer kaldet ‘Gymkhana’, der har samlet set skrabet over 600 millioner visninger sammen. I 2010 indgik Ken Block en aftale med Ford, hvilket resulterede i flere videoer med nye, vilde biler.

Ken Block kørte rally og rallycross i Fiesta-modellen og fik samtidigt bygget nogle helt specielle biler specifikt til brug i videoerne.  

Vilde slæder

Ken Blocks passion for rally er tydelig at se, når man ser, hvad der holder i ‘Hoonigan Racing Division‘-garagen. En garage, der tilhører Blocks eget racing-team. Den første bil i garagen er en 2005 Subaru Impreza med over 500 hk – selvfølgelig. Bilen var hovedrollen i den første Gymkhana-video, hvor Ken Block drifter og viser køreevner som vi Playstation-kørere kun kan drømme om.

Den måske mest kendte bil i Ken Block’s garage må være ‘The Hoonicorn’. Det er en ombygget dobbelt-turbo Ford Mustang fra 1965 med 845 hk og dobbelt udstødning gennem motorhjelmen. Mustangen fik en tur i gader og stræder i London med Ken Block bag rattet og en tydeligt imponeret Matt LeBlanc på passagersædet. En video, der i skrivende stund har over 76 millioner visninger. 

Den sidste video med Ken Block, blev den anden episode i serien ‘Electrikhana‘, der skulle være den elektriske videreudvikling på Gymkhana. Til denne serie skabte Block og Audi sammen bilen ‘The Hoonitron’, der er en specialbygget fuldelektrisk Audi S1. En bil, der af Audi anslås til at have kostet op imod 80 mio. kr. at udvikle.

Videoen blev filmet i Mexico City og viser igen tydeligt Ken Blocks store talent og imponerende evner bag et rat. Normalt bruges der 40 dæk i produktionen af en Gymkhana video, men i Mexico City blev der brugt hele 100 dæk.

Kun en måned efter videoen blev filmet, gik Ken Block bort i en alt for tidlig alder i en tragisk snescooter-ulykke. Hoonigan og hele teamet bag Electrikhana har nu heldigvis klippet hans sidste eskapader sammen. En video, der står som et værdigt punktum i de videoer og stunts, der vil leve videre for altid.

9 ud af 10 kan i gennemsnit spare 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Andre fandt dette interresant

BMW iX1 sniger sig ned på 395.000 kr.

Den elektriske iX1 – og søstermodellen iX2 – er faldet 25.000 kr. Med priser fra 395.000 kr. står elbilerne bedre i et marked med hård konkurrence, men der er stadig plads til forbedringer.

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Bilbasen Blog

Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS