december 1, 2023

Klumme: Tilbud fra Voyah giver en mærkelig smag i munden

Voyah og de første 100 kunder kan fejre det nye mærke med besparelse på 100.000 kr. på modellen Free. Men hvem gider så købe nummer 101 til originalpris?

TEKST Morten B. Bek FOTO PR

Det er som et køtilbud i Elgiganten, men du slipper for at møde op midt om natten foran en butik: det nye kinesiske bilmærke Voyah introducerer sin elektriske Free i Danmark med en specialmodel, hvor man sparer 100.000 kr.

Importøren kalder det en fejring af, at Free nu står hos de danske forhandlere. I stedet for at betale 599.990 kr. (for den billigste), kan man nøjes med 499.990 kr.

Det er, som det tit er med specialmodeller, en udgave, der kommer i et begrænset antal. First Edition-modellen sælges i 100 eksemplarer, så fra Free nummer 101 er det tilbage til start. Altså, til at betale 100.000 kr. mere.

Det er da meget godt, men…

Forskellen på et køtilbud hos Elgiganten og en besparelse på 100.000 kr. hos Voyah er produktet. Elgiganten sælger computere, fladskærme, kaffemaskiner og tusind andre elektronikprodukter, som man har brug for. Det er produkter, man køber uden helt samme overvejelser, som når man køber en ny bil.

En ny bil bil, er jeg sikker på, må gerne blive billigere, men så forventer man også, at alle kunder kan få den til samme pris. Det er for tidligt at sige, om Free bliver en bil, danskerne køber ret mange af, men det er klart, at med en besparelse på 100.000 kr., kan Voyah-forhandlerne håbe på langt flere besøgende og flere kunder.

Men det er også som at tisse i bukserne for at holde sig varm. Når 100 danskere har købt en Free, så skal Voyah enten finde en ny specialmodel til en lav pris – eller regne med, at kunde nummer 101, 102, 103 og så videre bliver svær at få overbevist. Hvorfor skal vedkommende have lyst til at betale 100.000 kr. mere for samme bil? – Importøren påpeger selv, at Free First Edition til 499.990 kr. “med få undtagelser” har samme udstyr som Free Platinum til 599.990 kr.

Når en bilimportør med et enkelt pennestrøg kan fjerne 1/6 af nyprisen på en bil, så siger det noget om, at nogen fra fabrik over importør til forhandler tjener rigtig godt på bilen, når den bliver solgt til originalprisen. På de 100 biler, som fås til specialpris, fjernes med et en gevinst på 10.000.000 kr., og hvem har lyst til at være nummer 101, der så hjælper Voyah med en ekstra gevinst på 100.000 kr.?

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS