Kategorier
Video

Købt! Herregårdsvogn med 380.000 km på tælleren

I 4. episode af Købt! dyster Rene og Jes om at gætte købsprisen på en ældre Volvo med rigtig mange kilometer bag sig. Er du bedre til at gætte end eksperterne?

Af: Jacob Dalby / d. 28. december 2020

Volvo V50 er hovedperson i episode 4 af Købt! Den svenske herregårdsvogn, der viser sig ikke at være så svensk endda, er dog 15 år gammel og har rundet 380.000 km på købstidspunktet. Rene og Jes er enige om, at den skal være billig. Men hvor billig?

V50 var en af de mere populære og lidt billigere Volvo’er og blev bygget i tæt samarbejde med Ford. Til forskel fra de fleste andre Volvo-modeller blev den endda bygget midt i Europa og ikke i Sverige. Det gjorde den til gengæld ret populær i særligt Tyskland.

SE OGSÅ | Købt! Episode 3

I Bilbasens nye programserie dyster 24 bilforhandlere og eksperter i 12 programmer om hvem, der er bedst til at vurdere, hvad en bil er købt for. Og det er ikke nogen nem opgave, som eksperterne bliver sat på. Bilerne kan være handlet for år tilbage, og nogle af bilerne er ikke ligefrem i den klassiske kategori.

Deltagerne

Jes Slott Helle

Direktør, Starmark I/S

Jes fortæller:

Starmark ejes i dag 100% af Ejner Hessel A/S – Danmarks største forhandler af nye Mercedes-Benz. I 2018 kunne Ejner Hessel fejre 50-års jubilæum, og med afdelinger i det meste af Danmark giver det os muligheden for at servicere kunder og deres biler i nærheden.

Siden 2001 har Starmark været den største forhandler af nyere brugte Mercedes-Benz, og vi har leveret nogle af de flotteste brugte biler i Danmark. Vi sætter en stor ære i at være specialister indenfor vores område, og kunne tilbyde dig den helt rette Mercedes-Benz eller AMG, velvidende at den forlader vores porte som dengang den forlod Mercedes’.

René Sand-Jensen

Salgsdirektør, Sand Jensen Automobiler A/S

René fortæller:

Grundlægger Per Sand-Jensen startede som nyudlært mekanikersvend i 1969 med at sælge biler under åben himmel fra en plads på Nørrevænget i Silkeborg. Det skulle blive starten på et erhvervseventyr, som foreløbigt er kulmineret med et 50 års jubilæum og en samlet koncern, som foruden bilhus i Silkeborg og Flensborg også omfatter leasingselskabet Sand Jensen Leasing A/S. Læs mere om Sand Jensen Automobiler her på siden.

I 50 år har vi hos Sand Jensen Automobiler drevet bilforretning og importeret luksusbiler fra udlandet. Vores ildhu og høje kvalitetsniveau er anerkendt i hele landet, men vi hviler ikke på laurbærrene. Til stadighed er vores målsætning, at levere den højeste standard i branchen under mottoet: Livet er for kort til kedelige biler.

 

Vært

Trine Krastrup

Trine har været en del af bilbranchen siden hun kunne gå. Til at starte med i sin fars bilforretning i Vordingborg, der blandt andet solgte Mitsubishi, Skoda, Mercedes-Benz og Kia. Senere tog Trine styringen i forretningen som direktør i fire år for herefter at flytte til Australien og hjælpe en bilhandler med en mere europæisk tilgang til at drive bilforretning. Siden har Trine arbejdet med PR som PR Manager hos både Kia, Citroën DS og Mitsubishi.

I dag er Trine storyteller med sit eget univers, MsTory, hvor hun blandt andet hjælper de danske bilimportører med diverse arrangementer.

Bilen

Volvo V50

Modelår: 2003

Km: 380.000 km

Se flere Volvo V50 på Bilbasen

Tidligere episoder

EPISODE 1

EPISODE 2

EPISODE 3

Af Jacob Dalby

Med baggrund i motorsporten fylder biler med sportslige egenskaber det meste af Jacobs bevidsthed – både nye og brugte giver smil på læben.

Det siges i øvrigt, at Jacob kunne køre før han kunne gå så interessen for biler startede tidligt. Interessen udviklede sig til passion og siden har arbejdet som motorjournalist på blandt andet Bil Magasinet fyldt det meste af de vågne timer.

Forbrugerstof og vejledning er også blandt Jacobs kernekompetencer og han er ikke ked af at fortælle dig, hvilken bil du skal købe næste gang.