Kategorier
Forbrugerstof Nyheder Test og anmeldelser

Bilejerne har talt: BMW har stadig de lykkeligste kunder

Bilejerne har talt, og endnu en gang er det BMW, der ender øverst på skamlen når der måles på kundetilfredshed. Med en imponerende score på 902 ud af 1000 indekspoint i FDMs AutoIndex, er det nu sjette år i træk, at BMW-ejerne er bilmarkedets mest tilfredse kunder. Dermed halser de nærmeste konkurrenter i luksusklassen stadig efter på de sekundære placeringer.

Kåringen begrundes blandt andet med, at BMW er mærket, der kommer tættest på det fejlfrie produkt. Ser man bort fra et prisskilt i den høje ende, så scorer sydtyskerne topkarakterer i nærmest alt fra kvalitet henover køreregenskaber til og forhandler- og værkstedsservice. I sidstnævnte kategori har BMW avanceret hele ni pladser, og overgåes nu kun af Toyota, der til gengæld har ligget på førstepladsen i den kategori i alle år.

SE OGSÅ: Videotest af BMW 530d

Høje salgstal betyder ikke tilfredse kunder

Det kommer naturligvis ikke som nogen overraskelse, at mærker som Audi, Mercedes-Benz og Volvo også holder sig godt til i toppen. Kigger man derimod i bunden af FDMs samlede AutoIndex, er det faktisk en håndfuld af de mest populære biler målt på salgstal, der klarer sig dårligst når det gælder kundetilfredshed.

Peugeot, Citroen, Renault, Kia og Hyundai ligger alle i top 10 over de mest solgte bilmærker i 2016. Men når bilejerne adspørges om tilfredsheden, er de altså blandt de 10 værste. Fælles for dem alle, er den primære årsag, at kvaliteten ikke står mål med prisen. Det endda på tords af, at de alle fem er populære på grund af den overkommelige pris på flere modeller.

Årets Brugtbil 2016

Det er ikke kun BMW-ejerne, der er imponerende. I 2016 kårede en næsten enig fagjury nemlig 3-serien (2008 – 2009) som årets brugtbil. Her var juryen blandt andet imponerede over 3-seriens gode køreegenskaber, flotte design og høje komfortniveau.

LÆS OGSÅ: BMW 3-serie er Årets Brugtbil 2016

Spørger man både ejere og fagfolk, er der altså ingen der kan følge med BMW, når det gælder det samlede indtryk. I hvert fald ikke lige i øjeblikket.

Af Daniel Østergaard

FACEBOOK Bliv ven med Bilbasen

INSTAGRAM Følg os på Instagram