august 24, 2022

Her er 1.300 ladestandere på ét sted

Lufthavnen i Los Angeles er i gang med en ombygning til 113 mia. kr. En del af investeringen går til etablering af p-pladser med 1.300 ladestandere.

TEKST Morten Bek FOTO PR

I Danmark skal man være glad, når man finder et sted med mere end to ladestandere til elbiler på samme sted. Og der kan være meget langt mellem de to steder. Meget af tiden skal man også være klar på, at standeren er ude af drift.

I USA kan der også være meget langt mellem ladestanderne, og i mange amerikanske stater er elbilen lige så almindelig som Ford F-150 er det i Danmark.

LÆS OGSÅ | Raptor er endnu en grund til, vi vil have Ford Bronco til Europa

I staten Californien er elbilen almindelig – der er indtil videre solgt over 1 mio. elbiler i staten på den amerikanske vestkyst – og lademulighederne er mange steder langt bedre.

Men med ombygningen af lufthavnen i Los Angeles (LAX) når infrastrukturen omkring elbiler nye højder: Offentlig adgang til 1.300 ladestandere på ét sted.

Firmaet PowerFlex står bag 508 af de 1.300 ladestandere i p-områderne omkring Los Angeles lufthavn (LAX). Langt de fleste standere er AC-ladere til længerevarende opladning, men også hurtig- og lynladere bliver tilgængelige

Modernisering til 113 mia. kr.

De 1.300 ladestandere er en lille del af et enormt og meget langvarigt projekt med at forbedre LAX, som er den femte mest travle lufthavn i verden. – I 2019 havde lufthavnen 88,1 mio. passagerer og flere end 700 flyafgange om dagen.

LÆS OGSÅ | NIO jagter Tesla – første elbil klar i oktober

Projektet, LAMP (Landslide Access Modernization Program), koster på den omkring 113 mia. kr., og alt fra tilkørsel over terminaler til parkering opgraderes for at gøre alt nemmere og mere behageligt for kunderne.

Med plads til 4.300 biler i et enkelt p-hus er der god plads til de mange nye ladestandere

225 kr. for at oplade en Tesla Model 3

1.300 ladestandere fylder, men nye p-huse og enorme parkeringsområder gør det muligt at integrere mange af dem tæt på lufthavnsterminalerne. Et nyt p-hus med “økonomiparkering” har plads til 4.300 biler, og en stor del af pladserne har ladestander.

Man kan nemt booke en ladestander på forhånd, og mens de fleste standere er AC-ladere med længerevarende opladning, er der også mulighed for hurtig- og lynladning.

LÆS OGSÅ | Elbiler fra kinesiske BYD i Danmark i oktober

Opladning af eksempelvis en Tesla Model 3, mens man er på forretningsrejse eller ferie, koster cirka 225 hk. Den enorme GMC Hummer EV med batteri på cirka 213 kWh koster cirka 712 kr. at lade helt op.

Til sammenligning er der i alt 96 ladestandere i Københavns Lufthavn, mens Aarhus Lufthavn byder på 8 ladestandere.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS