Kan man overtage en leasingkontrakt?

Kan man overtage en leasingkontrakt?
21/08/2019 Ebbe Sommerlund

 

Hej Bilbasen

Jeg ser ofte leasingbiler på nettet – både på Facebook og Bilbasen, hvor man kan overtage en leasingkontrakt i fx seks måneder. Mit spørgsmål går på om det overhovedet er muligt at overtage en kontrakt og hvis det er, hvad skal jeg så være opmærksom på?

 

Venlig hilsen

Martin

 

 

Hej Martin

 

Jeg støder også ofte på den slags. Og jeg er endnu ikke blevet fristet selvom det oftest er nogle spændende biler.

Dit første spørgsmål er det nemmeste at besvare: Det afgør leasingselskabet. Som regel kan du godt, hvis din økonomi tillader det. Altså hvis du godkendes i et kredit-tjek

 

Den anden del er mere kompliceret. Denne slags overdragelser sker typisk på finansiel leasing – eller hvad der populært kaldes flexleasing.

Og der er nogle ting, du skal være opmærksom på ved finansiel leasing. For det første skal du selv servicere bilen, hvis ikke der er servicekontrakt med. Du skal også selv betale, hvis noget går i stykker. Du er altså ikke sikret af nogen garanti eller reklamation, når du overtager en leasingkontrakt.

Ingen garanti

Så langt så godt. Som regel skal du betale en førstegangsydelse og så et månedligt beløb samt et mindre beløb for at overtage kontrakten. Der kan også være et depositum, som du får tilbage, når bilen leveres tilbage.

Det, der typisk kaldes førstegangsydelsen, er ikke en du får igen. Du skal aldrig betale det samme i førstegangsydelse, som første leasingtager. Beløbet bør svare til de måneder der er tilbage – måske lidt mindre. Altså skal du højst betale halvdelen, hvis der er seks måneder tilbage af en 12-måneders leasingkontrakt.

Restværdien er joker

Men det mest interessante er faktisk restværdien, hvilket er den pris bilen kan handles til, når leasingperioden er slut. Men prisen er uden moms og uden registreringsafgift. Du kan læse lidt mere om restværdi her.

 

Restværdien er den store joker, og du skal være meget opmærksom på om restværdien er realistisk. Hvis restværdien er sat for højt, så kommer du til at hænge på differencen.

Så konklusionen er, at du typisk godt kan overtage en leasingkontrakt. Men du skal være meget opmærksom både på bilens stand og på restværdien inden du springer på.

 

Venlig hilsen

Ebbe Sommerlund

 

LÆS OGSÅ: Hvad er flexleasing? Her er de vigtigste tips

 

 

 

 

Spørg redaktionen

Vores dygtige journalister vil nødig kaldes eksperter, for på mange måder er de jo bare en håndfuld bilglade tosser som så mange andre. Men utallige års erfaringer med test af biler har trods alt kastet lidt viden af sig, og den deler de meget gerne ud af.

Har du et spørgsmål til redaktionen, kan du sende det ind, ved at trykke herunder. Så vil de efter bedste evne forsøge at give et svar, du kan bruge til noget.

Stil dit spørgsmål til redaktionen