august 21, 2019

Kan man overtage en leasingkontrakt?

Hej Bilbasen

Jeg ser ofte leasingbiler på nettet – både på Facebook og Bilbasen, hvor man kan overtage en leasingkontrakt i fx seks måneder. Mit spørgsmål går på om det overhovedet er muligt at overtage en kontrakt og hvis det er, hvad skal jeg så være opmærksom på?

Venlig hilsen

Martin

 

Hej Martin

Jeg støder også ofte på den slags. Og jeg er endnu ikke blevet fristet selvom det oftest er nogle spændende biler.

Dit første spørgsmål er det nemmeste at besvare: Det afgør leasingselskabet. Som regel kan du godt, hvis din økonomi tillader det. Altså hvis du godkendes i et kredit-tjek

 

Den anden del er mere kompliceret. Denne slags overdragelser sker typisk på finansiel leasing – eller hvad der populært kaldes flexleasing.

Og der er nogle ting, du skal være opmærksom på ved finansiel leasing. For det første skal du selv servicere bilen, hvis ikke der er servicekontrakt med. Du skal også selv betale, hvis noget går i stykker. Du er altså ikke sikret af nogen garanti eller reklamation, når du overtager en leasingkontrakt.

Ingen garanti

Så langt så godt. Som regel skal du betale en førstegangsydelse og så et månedligt beløb samt et mindre beløb for at overtage kontrakten. Der kan også være et depositum, som du får tilbage, når bilen leveres tilbage.

Det, der typisk kaldes førstegangsydelsen, er ikke en du får igen. Du skal aldrig betale det samme i førstegangsydelse, som første leasingtager. Beløbet bør svare til de måneder der er tilbage – måske lidt mindre. Altså skal du højst betale halvdelen, hvis der er seks måneder tilbage af en 12-måneders leasingkontrakt.

Restværdien er joker

Men det mest interessante er faktisk restværdien, hvilket er den pris bilen kan handles til, når leasingperioden er slut. Men prisen er uden moms og uden registreringsafgift. Du kan læse lidt mere om restværdi her.

 

Restværdien er den store joker, og du skal være meget opmærksom på om restværdien er realistisk. Hvis restværdien er sat for højt, så kommer du til at hænge på differencen.

Så konklusionen er, at du typisk godt kan overtage en leasingkontrakt. Men du skal være meget opmærksom både på bilens stand og på restværdien inden du springer på.

 

Venlig hilsen

Ebbe Sommerlund

 

LÆS OGSÅ: Hvad er flexleasing? Her er de vigtigste tips

 

 

 

 

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Ebbe Sommerlund

Nye biler kan være fine, men Ebbe Sommerlund sværger til de brugte af slagsen. Han vil nødig kaldes ekspert, men hans enorme viden er ikke til at tage fejl af, hvorfor han også er den primære drivkraft bag Bilbasens brevkasse.

Den motorjournalistiske baggrund har han fået hos blandt andre Bil Magasinet, V-Max og elbilmagasinet GO, hvilket har gjort ham til et omvandrende leksikon.

Ebbe er som sagt glad for brugte biler, og særligt de japanske af slagsen giver julelys i øjnene. Han er dog efterhånden blevet så voksen, at drengedrømmen af en toptunet Honda Civic er blevet erstattet af en fornuftig Renault Laguna.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS