november 17, 2023

Lucid Gravity sætter BMW iX og Tesla Model X til vægs

Gravity er den nye SUV fra amerikanske Lucid, som ser ud til at kunne det hele: Plads til syv personer, lang rækkevidde, fedt design og hurtig opladning.

TEKST Morten B. Bek FOTO PR

Det kunne være fedt at kunne sige, at NU kommer Lucid Air endelig til Danmark. Men det kan vi ikke, for der er ingen udvikling i sagen om den store luksus-elbil fra USA i forhold til det danske marked. Lucid Air kan man møde i flere lande tæt på os, så selv om Lucid endnu ikke er rykket ind i Danmark, kan det stadig ske.

Sedanen Air er nu ikke længere den eneste Lucid-model: Gravity er den helt nye model og en stor SUV, og Lucid-folkene regner med, at den går i produktion i USA i slutningen af 2024. Så selv om Lucid skulle beslutte sig for at sælge biler i Danmark inden da, ville Gravity først komme hertil langt ind i 2025.

Sedanen Air er en af de elektriske biler i verden, der kan køre længst på en opladning. Gravity kommer med videreudvikling af teknologierne i Air, og mens den ikke vil kunne opnå samme høje tal for rækkevidde, siger Lucid, at den kan komme over 700 kilometer på en opladning (efter amerikanske EPA-målemetoder, og mens batteristørrelsen endnu ikke er afsløret, skulle rækkevidden kunne opnås med et forholdsvis lille batteri, for 900V-drivlinjen er meget effektiv. Gravity kan ligeledes lade hurtigere end elbiler er flest: med op til 350 kW.

En meget aerodynamisk SUV med plads til syv

Gravity har et vindglat karrosseri med en luftmodstandsværdi på 0,24, og det er lavere end for andre elektriske biler med syv sæder, hvis man skal tro Lucid. Der skulle være rigtig god plads i den luksuriøse kabine, som tiltrækker sig opmærksomhed med sit enorme buede OLED-display på hele 34″.

Gravity står som en opgradering på mange fronter i forhold til sedanen Air. Blandt andet med en videreudviklet luftaffjedring, Zero Gravity, der aflæser køreforhold og terræn.

Lucid kalder Gravity en sportslig SUV, og i hvert fald når vi taler acceleration, bliver den store elbil hurtig; 0-100 km/t kommer til at ligge på cirka 3,5 sekunder. Om danskerne nogensinde kommer til at kunne opleve det? Vi venter videre i spænding på nyt om Lucid.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS