Kategorier
Forbrugerstof

Luksusbiler med lav afskrivning

Afskrivning er det din bil taber, mens du ejer den. Og det er typisk den største post på bilbudgettet.

Det er naturligvis ikke billigt at køre i luksusbiler, men hvis du vil slippe med det laveste værditab på en premium-bil, så er det en bestemt biltype du skal se på.

Hvor den typiske afskrivning for en bil fra et premium-mærke taber mellem 45 og 50 pct af værdien på de første tre år (60.000 km), så er tabet noget lavere, hvis du vælger en suv-model i mellemstørrelse.

audi-q5-08
Audi Q5 er populær på brugtmarkedet, og det holder hånden under afskrivningen

-Biltypen er uhyre populær, søgningen på denne biltype er ca. tre gange større end for en gennemsnitlig bil på Bilbasen, siger Jan Lang, markedsanalytiker hos Bilbasen.

 

Afskrivning over tre år og 60.000 km.

Mærke              Model                Afskrivning

Audi                    Q5                       39%

BMW                  X3                        40%

Mercedes         GLK                     41%

Volvo                 XC60                   40%

 

Som du kan se er afskrivningen her omkring 40 pct. og selv om det stadig kan være mange penge på biler, der i nogle varianter er tættere på en hel end en halv million, så er en suv-type altså bedre ved pengepungen end en tilsvarende stationcar eller sedan.

 

Samme procentvise tab som Nissan Qashqai

Procentvis er tabet faktisk det samme, som hos en af de mest populære crossover-modeller – nemlig Nissan Qashqai, der smider 40 af sin værdi på samme periode. Naturligvis fra et lavere udgangspunkt, så på kr. og øre er den stadig langt billigere.

Afskrivningen på Nissan Qashqai er blandt de laveste
De populære luksus suv har samme procentuelle afskrivning som Nissan Qashqai

Procentuelt er vi nede på niveau med de allerbedste, når det gælder værditab – her er det pt. Skoda og Kia, der holder prisen bedst med en gennemsnitlig procentuel afskrivning på 41 pct. generelt og 39 procent for såvel Kia Ceed som Skoda Octavia.

Mens værditabet altså er lavt på en mellemstørrelse suv, så holder det billede ikke, hvis man ser på suv i den store klasse – altså Audi Q7, BMW X5 og Mercedes-Benz ML. Disse biler taber væsentligt mere end de mindre SUV’er. Her er der tale om værditab på over 53 pct. og fra et dyrere udgangspunkt.

Læs mere

5 grunde til at købe en SUV og to grunde til at lade være

3 alternative crossovers

Af Ebbe Sommerlund

Nye biler kan være fine, men Ebbe Sommerlund sværger til de brugte af slagsen. Han vil nødig kaldes ekspert, men hans enorme viden er ikke til at tage fejl af, hvorfor han også er den primære drivkraft bag Bilbasens brevkasse.

Den motorjournalistiske baggrund har han fået hos blandt andre Bil Magasinet, V-Max og elbilmagasinet GO, hvilket har gjort ham til et omvandrende leksikon.

Ebbe er som sagt glad for brugte biler, og særligt de japanske af slagsen giver julelys i øjnene. Han er dog efterhånden blevet så voksen, at drengedrømmen af en toptunet Honda Civic er blevet erstattet af en fornuftig Renault Laguna.