september 12, 2023

Mazda MX-30 falder 50.000 kr – nu fra 213.080 kr.

Mazda har sænket priserne på elbilen MX-30 med 50.000 kr. Prisfaldet gælder alle udstyrsvarianter, og kampagnen med lavere priser gælder resten af 2023.

TEKST Morten Bek FOTO PR

Det ville være en stærk underdrivelse at sige, at konkurrencen er hård på markedet for elbiler i Danmark. Konkurrencen er ubarmhjertig, og hos flere producenter er der tilbud, rabatter og kampagner på nye elbiler.

Mazda går nu i krig med en kampagne på deres hidtil eneste elbil, MX-30. Med et slag skærer den danske importør 50.000 kr. af den i forvejen prisbillige elbil. Kampagnen løber resten af 2023, og de 50.000 kr. sparer man ikke kun på udvalgte modeller. Besparelsen gør sig gældende for alle udstyrsvarianter, så det er ikke bare den dyreste, der er blevet billigere.

Med 50.000 kr. fjernet fra ligningen starter MX-30 nu på 213.080 kr. i den udstyrsvariant, Mazda kalder Prime-Line.

En bybil – men en fed og unik bybil

Med en pris på 213.080 kr. er der ingen bil i klasse med MX-30, der kommer bare tæt på, når det gælder pris. MX-30 er 439 cm lang (omtrent som en Nissan Qashqai), og den har plads til fire voksne og selv den billigste har fint udstyrsniveau.

MX-30 er noget særligt med sine omvendte bagdøre og spændende materialer i kabinen. Men desværre er den stærkt begrænset i en disciplin, som er meget vigtig for elbiler: rækkevidden. 200 kilometer på en opladning (WLTP-tal) giver stærke begrænsninger – på en kold vinterdag med 110 km/t på motorvejen kommer MX-30 i bedste fald fra Aarhus til Aalborg, som er cirka 120 kilometer.

Som bil nummer to eller som bybil er MX-30 både let, lækker og lige til. Med 145 hk er den kraftig nok, og med et batteri på 35,5 kWh kan den fyldes op fra 0 procent ved en almindelig 11 kW-lader på lidt over 3 timer.

Adaptiv fartpilot, LED-forlygter, head-up-display og meget mere

MX-30 fås med fire niveauer af udstyr: Prime-Line, Exclusive-Line, Advantage og Makoto. Springene i pris mellem de fire udgaver er meget små – der er kun 20.000 kr. fra den billigste MX-30 til den dyreste MX-30.

MX-30 Prime-Line til 213.080 kr. har rigtig meget udstyr med i prisen: adaptiv fartpilot, LED-forlygter, 18″ alufælge, p-sensorer for og bag, head-up-display i forruden, automatisk klimaanlæg, infotainment med 8,8″ touchscreen og meget mere.

MX-30 Exclusive-Line til 220.580 kr. tilføjer – for kun 7.000 kr. – forlygtevaskere, midterarmlæn ved bagsædet, nøglefri betjening, varme i rattet, varme i forruden, automatisk nedblændeligt bakspejl mv.

MX-30 Advantage til 230.180 kr. er udstyret som Exclusive-Line, men den har bl.a. andet indtræk, hukommelsesfunktion for sidespejle og head-up-display, el-justerbart førersæde, mørke alufælge og adaptive LED-forlygter.

Topmodellen MX-30 Makoto til 233.080 kr. er udstyret stort set som Advantage-versionen, men den har andre farver og materialer i interiøret, og så fås den, som eneste udgave, med soltag til 7.500 kr., som dog kræver en Premium Pack med bl.a. Bose-lydanlæg til 27.500 kr.

Del artikel:

Brugte Mazda MX-30 til salg på Bilbasen

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS