Test: Buschauffør på første klasse i Maxus Mifa 9
Maxus er et af de få bilmærker i Danmark, der tilbyder en elbil med syv sæder. Vi tester topmodellen, Mifa 9 – en luksusbus for hele familien.
TEKST Morten B. Bek FOTO PR
Der er prestige i cylindre og slagvolumen. Også selv om turboladerens indtog for længst har gjort, at store motorer er unødvendige for høj ydelse. Bare det at kunne sige, at man har en bil med V8-motor er stadig lig med stor prestige.
Mercedes SL, roadsteren som i den helt nye generation er lavet hos Mercedes-AMG, er ensbetydende med 6, 8 eller hele 12 cylindre. Når man siger SL 63 AMG fra tiden med 6,2-liters V8’eren, giver det associationer til buldrende lyd og noget næsten seksuelt.
LÆS OGSÅ | Mercedes-EQ EQE fra 674.999 kr. – klar til kamp mod Tesla Model S
Prestige står for fald. Både generelt i nye biler og mere præcist for SL, for elektrificering gør endegyldigt op med slagvolumen og cylindre. Elbiler har hverken det ene eller det andet, så snakken om store motorer forstummer.
For SL er der med den nye version, SL 43, ikke fuld elektrificering i den klassiske cabriolet. Men en elektrisk styret turbolader, som gør det muligt for AMG at bruge en firecylindret motor i SL. SL 43 har hverken stor slagvolumen eller mange cylindre.
Den nye generation SL er altid en AMG. Ingen almindelige SL’ere her, for bilen er udviklet af AMG. Som SL 63+ 4Matic har den nye roadster en 4-liters V8’er med 585 hk.
SL 43 er basismodellen. Der hvor SL-eventyret starter. En firecylindret motor ligger altså fjernt fra det, vi forbinder SL med, men slet ikke så fjernt, som man skulle tro. Den første SL fra 1950-60’erne kunne fås med en firecylindret 1,9-liters motor. SL 190 var basismodel fra 1957 til 1963.
LÆS OGSÅ | Ugens fund: Sjælden sølvpil fra Mercedes er over 1,5 mio. kr billigere end fra ny
Dengang var der ingen turbolader, men til gengæld meget lettere biler. Der er ingen vægtangivelse for SL 43, men den store fordel i forhold til den firehjulstrukne 63’er med 585 hk er baghjulstræk og lavere vægt over forakslen. Det kan blive den sjovere af SL’erne, for en stor motor over forhjulene giver tungere styreegenskaber.
Motoren er på 1.991 cm3, og ved hjælp af en elektrisk styret turbolader har motoren 381 hk og et drejningsmoment på 480 Nm. De første 100 km/t lander man på efter 4,9 sekunder, og SL 43 kan fortsætte helt op til 275 km/t.
De fire cylindre er klar til at angribe både Monaco og racerbanen – hvis det ønskes, kan man tilføje en AMG Dynamic Plus-pakke med bl.a. aktive motorophæng og Race-køreindstilling. Men hvordan mon en SL med fire cylindre bliver modtaget på de bonede gulve?
Maxus er et af de få bilmærker i Danmark, der tilbyder en elbil med syv sæder. Vi tester topmodellen, Mifa 9 – en luksusbus for hele familien.
Hvis man tror, at Nio er de eneste, der arbejder med batteriskiftestationer, er der en overraskelse i vente. Stellantis, med Fiat, Peugeot og mange andre mærker, bygger nu også stationer til batteriskifte.
VW ID. Buzz blev Årets Bil i Danmark ved sidste års kåring, og forhandlerne kunne dengang berette om ventelister og lange leveringstider. I dag er historien en anden.
Nu er det for alvor tid til at få vinterdækkene på. Her er din komplette guide til vinterdæk.
Den nye udgave af Lexus’ luksus-SUV har fedt design, tonsvis af udstyr og en attraktiv pris. Men affjedringen og drivlinjen i plug-in hybriden hænger ikke sammen.
Elbiler er kommet for at blive, og det vælter ind med nye modeller på markedet i Danmark. Vi har lavet en samlet liste med alle elbiler i Danmark i 2023 – inklusive priser og rækkevidde på de forskellige modeller. TEKST Bilbasen FOTO PR (4. marts 2021 – opdateret 5. december 2023) Elbiler i Danmark i […]