Test: Nio ET5 har, hvad der skal til – men prisen spænder ben
Nio ET5 lægger sig solidt i slipstrømmen på storebror ET7 med en pris, der er mere spiselig – men er den spiselig nok?
Mercedes-Benz G500 4×42 er tiden mest brutale bil. Det er ikke fordi en G500 ikke er en fed bil i selv, men når den opløftes til anden potens, så sker der virkelig ting og sager. Med denne bil er der aldrig en undskyldning for at komme for sent. Det kommer frem de mest ufremkommelige steder og med 422 hk, kan den godt følge med trafikken.
Selv om den ser brutal ud, er den vigtigste opgradering i forhold den almindelig G500 faktisk det, du ikke kan se. G500 4×42 er nemlig udstyret med portalaksler, der giver endnu mere frihøjde – hele 45 cm, mens den kan køre gennem en meter dybt vand uden problemer.
Normalt sidder differentialerne der fordeler kraften til hjulene på højde med midten af hjulene, hvilket naturligvis sætter sine begrænsninger for frihøjden. Med portalaksler går kraften ind i toppen af hjulet og via tandhjul overføres kraften gennem navene. Med den lille finte får man en langt højere frihøjde, samtidig med at man lettere kan installere centralt dæktrykstyring – hvor dæktrykket kan justeres fra kabinen.
Faktisk er Mercedes-Benz G500 4×42 næsten teknisk identisk med den brutale 6×6, som vi før har skrevet om – den mangler bare en enkelt aksel og så er motoren af nyeste aftapning.
Under motorhjelmen finder du samme motor som også findes i Mercedes-Benz GT AMG, altså en fireliters V8 med to turboladere, der ligger inde i V’et. Mercedes kalder det for ’hot inside V’. Fordelen er hurtig respons fra turboladerne.
Udstødningen kommer ud fra sidepipes, der munder ud lige foran baghjulene.
Jeg kan ikke komme i tanke om steder i Danmark der lige kræver en G500 4×42’s ekstreme kunnen, men det er jo rart at vide, at intet kan stoppe bilen. Og dagene hvor en G-klasse var ensbetydende med et skrabet interiør er for længst ovre – kabinen er lige så lækker, som de fleste andre Mercedes-Benz, måske lige med undtagelse af panikhåndtaget over handskerummet.
Det skulle da lige være en tom tank – portalaksler er tungt isenkram og de store hjul vejer også til, så brændstoføkonomiens 7,2 km/l er ikke prangende. På den anden side, så vejer en G500 4×42 næsten tre tons.
Prisen er over to mio. uden afgift og i omegnen af fire mio. med, men sådan en krabat skal naturligvis leases.
Specifikationer
HK/Nm 422 hk / 610 Nm
0 – 100 km/t 7,4 sek
Tophastighed 210 km/t
Km/l 7,2 km/l
Vægt 2.921 kg
Træk 3.500 kg
FACEBOOK Bliv ven med Bilbasen
INSTAGRAM Følg os på Instagram
TWITTER Følg Bilbasen på Twitter
Skrevet af Ebbe Sommerlund
Nio ET5 lægger sig solidt i slipstrømmen på storebror ET7 med en pris, der er mere spiselig – men er den spiselig nok?
Hvornår kan det egentlig betale sig at reparere på en gammel bil, man gerne vil sælge? Læs med her og find ud af det.
Føler du, at livet bag rattet af din Golf eller Focus er lidt langtrukkent? Vi har samlet tre bud på biler med over 250 hk, der kan gøre livet lidt sjovere, uden det koster spidsen af en F-35.
Det ser ud til, at Volvo EX90 bliver præcist den strømførte luksusssvensker, vi alle regner med. Vi har fået første kig på flagskibet.
EQS SUV 680 er den første elbil fra Mercedes-Maybach, og den 658 hk stærke SUV er smurt ind i luksus og overflod.
Volkswagen har premiere på sit nye elektriske flagskib – ID.7. Den store model kommer med ny elmotor med 286 hk og rækkevidde op til 700 km.
Lancia skal tilbage på landkortet, og det sker med en genstart. Ny designlinje, italiensk luksus – og i 2024 den første nye model. Konceptbilen Pu+Ra viser vejen.
Launch control. To ord du nok ikke havde forventet at høre i sammenhæng med en Volkswagen Lupo, men den er god nok. Ugens fund er et komplet sindssygt et af slagsen.