Ugens fund: Seks hjul med træk i

Ugens fund: Seks hjul med træk i
30/09/2015 Ebbe Sommerlund

Det her må være det vildeste Ugens Fund, vi nogensinde har haft her på bloggen. Mercedes-Benz G63 AMG 6×6 Pick-up.  

6×6 betyder naturligvis, at der er seks hjul og at der er træk på dem alle. Grebet i al slags terræn sikres af hele 5 differentialer, der kan låses.

Monsteret drives frem af en 5,5-liters V8 med to turboladere, hvilket sikrer en ydelse på 544 hk og 720 Nm. Bilen er næsten seks meter lang og over to meter høj. Køretøjet er primært tiltænkt de rige ørkenstater, og selv om det er et dueligt terrænværktøj, så er der ikke sparet på læder og lækkert udstyr.

Den mest specielle feature er evnen til at styre dæktrykket fra kabinen. Det lyder måske lidt fjollet, men det er ekstremt nyttigt, hvis du kører fra asfalt og ud i sand, mudder eller is. I terrænet giver et lavt dæktryk nemlig et bedre greb. Når du så ruller tilbage på asfalten hæver du blot trykket igen.

Bilen er ekstrem og det er prisen også: 5,5 mio. uden afgift. Til gengæld har du et samlerobjekt, da Mercedes-Benz kun har produceret lidt over 100 eksemplarer. Faktisk stoppede produktionen ikke fordi bilen ikke kunne sælges, men fordi Mercedes-Benz ville have at den ikke skulle være for almindelig.

Søg G-klasse på BilBasen

Se Top Gears bedømmelse af monsteret her: