oktober 17, 2023

Mercedes CLE kan nu blive din – priser fra 779.619 kr.

Den nye Mercedes CLE afløser både C og E-Klasse i coupéudgaverne, og prismæssigt lægger den sig også mellem de to: Priserne starter på 779.619 kr.

TEKST Morten B. Bek FOTO PR

En klassisk coupé er det ultimative tegn på personlig luksus. Sådan var det i årtier – i dag er idéen om ultimativ personlig luksus for mange kædet sammen med en SUV. Noget nær det modsatte af en lav, intim og smuk coupé.

Coupéer findes der ikke mange af her i 2023, og vi bør give en stor hånd til Mercedes for, at der nu findes en helt ny: CLE. Den lander hos de danske forhandlere i starten af 2024, men hvis man kunne tænke sig at købe en, tager Mercedes allerede nu mod bestillinger.

CLE Coupé er to skridt tilbage, et skridt frem. Mercedes har udryddet både C-Klasse Coupé og E-Klasse Coupé, og CLE afløser dem begge. CLE er faktisk længere end begge de coupéer, den afløser, men prismæssigt har Mercedes valgt at lægge den mellem de to gamle coupéer, men dog tættest på C Coupé.

Først som coupé, så som cabriolet

CLE indtager ikke blot positionen som en af de få tilbageværende coupéer hos Mercedes, men også som en af de få cabrioleter hos det tyske mærke. I første omgang er det coupéen, Mercedes introducerer i Danmark – cabrioleten prissættes senere og introduceres, når det bliver lidt lunere, end det typisk er i januar.

Priserne på CLE Coupé starter på 779.619 kr. og fortsætter op til 1.085.890 kr. Den udgåede C-Klasse Coupé kostede til sidst 737.000 kr. som C 220 d, mens den større E Coupé som E 220 d til sidst kostede 933.496 kr.

I Danmark bliver der, ved introduktionen, tre motorvarianter, og den billigste er en diesel, CLE 220 d med 194 hk (plus 23 fra mild-hybrid-systemet) – og noget siger os, den ikke bliver den mest solgte.

Der findes to benzinudgaver i Danmark: CLE 300 4Matic med 258 hk (plus 23 hk fra mild-hybrid-delen) og CLE 450 4Matic med 381 hk (plus 23 hk) – begge med firehjulstræk. I Tyskland findes også en basisbenziner, CLE 200 (fås også med firehjulstræk), som er billigere end dieseludgaven, men den kommer ikke til Danmark.

CLE 300 4Matic koster 852.332 kr. og CLE 450 4Matic koster 1.085.890 kr.

Konkurrenter? Der er nogle få

Behovet, hvis man køber en CLE Coupé, for at fylde den med ekstraudstyr, er mindre, end det var, hvis man købte de udgåede coupéversioner af C-Klasse og E-Klasse. Der er ganske enkelt mere udstyr som standard.

CLE Coupé har blandt andet 18″ alufælge, LED-lygter, indtræk i kunstlæder, el-justerbare forsæder med hukommelse, nøglefri betjening, semi-automatisk parkering, bakkamera, trådløs opladning af smartphones – og vælger man den dyreste CLE, den med 381 hk, får man automatisk AMG-designlinje med bl.a. 19″ alufælge.

Der er kun få traditionelle coupéer tilbage på markedet. Det kommer nok ikke som en overraskelse, at de fleste coupéer kommer fra tyske producenter. CLE Coupé har hårdest konkurrence fra BMW 4 Coupé, som i Danmark kun fås med benzinmotor; den starter på 701.230 kr. for en veludstyret 420i M Sport med 184 hk. Den mere sprudlende 430i M Sport med 245 hk vil dog være et langt bedre valg – den koster 761.077 kr. Den 374 hk stærke M440i xDrive med firehjulstræk koster 1.011.627 kr.

I søgningen efter konkurrenter viser det sig, at Audi ikke længere sælger A5 Coupé i Danmark, selv om den stadig er i produktion. Vil man have A5, fås den som Cabriolet eller Sportback – to versioner, som alligevel er mere populære, end coupéen har været i årevis. Priserne starter ved meget fornuftige 559.990 kr.

Del artikel:

Brugte biler fra Mercedes til salg på Bilbasen

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS