november 21, 2023

Mere power til den kraftløse Toyota Yaris Cross Hybrid

Kun to år efter introduktionen giver Toyota sin mini-SUV en kur med flere kræfter og nyt udstyr. Fremover kan man vælge en stærkere hybrid med 132 hk – eller den svagelige standardmodel med 116 hk.

TEKST Morten B. Bek FOTO PR

I maj viste Toyota for første gang den faceliftede Yaris med opgraderet interiør, nyt infotainment og, nok vigtigere endnu, en ny hybriddrivlinje med 132 hk. Det er en opgradering i forhold til standardversionen, som har 116 hk, og de to varianter vil blive solgt side om side, når Yaris-faceliftet når til Danmark.

Det var ventet, at Toyota ville friske deres mini-crossover Yaris Cross op med samme drivlinje, og det sker nu. Selv om Yaris Cross har været endnu ikke har været på markedet i 2 år, får man ikke bare mulighed for flere kræfter, men også fornyet infotainment og andet nyt udstyr.

For at gøre det nemt at kende forskel, når man specificerer sin nye Yaris Cross, vil den nye hybrid gå under navnet “Hybrid 130”, og den kendte drivlinje har navnet “Hybrid 115”. Besynderligt, når de to hybrider yder 132 og 116 hk. Men de tal er måske ikke mundrette nok?

Flere kræfter kræver mere udstyr

Det bliver næppe en billig opgradering, hvis man vil have den let fornyede Yaris Cross Hybrid med 132 hk. Den stærkeste hybrid er bundet til de højere udstyrslinjer, og her snakker vi om eksempelvis GR Sport-udgaven (den hvide bil), der i den eksisterende udgave med 116 hk koster fra 369.990 kr.

På papiret er Yaris Cross Hybrid 130 ikke meget hurtigere end Hybrid 115 – 0,5 sekund fra 0-100 km/t – men den skulle være have et væsentlig forbedret drejningsmoment og generelt føles stærkere.

Sammen med den nye drivlinje kommer muligheden for fulddigital instrumentering (7″ eller 12,3″), og der er et forbedret infotainmentsystem, hvor skærmen er vokset: skærmen fås nu som 9″ eller 10,5″. Toyota har også, og det lyder virkelig som en god idé, efterisoleret sin lille crossover med mere støjdæmpning, og bilen kan nu – via Toyotas MyT-app – både låses op og starten (digital nøgle).

Den nuværende Yaris Cross Hybrid med 116 hk starter lige nu på 264.990 kr. Den fornyede kommer til Danmark “i løbet af 2024” (Toyotas ord), og priserne er derfor langt fra klar.

9 ud af 10 kan spare i gennemsnit 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Brugte biler fra Toyota til salg på Bilbasen

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS