november 9, 2023

Toyota har produceret 300 mio. biler

Toyota har på 88 år og to måneder produceret 300 millioner biler. Den mest producerede behøver ingen nærmere introduktion.

TEKST Morten B. Bek FOTO PR

300 millioner er et tal, der er svært at se for sig, når det kommer til biler. 300 millioner biler ville fylde det samme som hele lande, hvis man satte dem op ved siden af hinanden. I denne sammenhæng er 300 millioner tallet for, hvor mange biler Toyota har produceret siden starten i 1935. Et svimlende, imponerende, uoverskueligt tal.

I 1935 var det ikke Corolla og Yaris, der løb af samlebåndet. De kom først til i henholdsvis 1966 og 1999. Den første bil fra Toyota var ingen personbil, men en lastbil. Model G1 var starten for Automotive Production Division of Toyoda Automatic Loom Works, Ltd., som Toyota dengang hed. Loom er engelsk for væv, og det er med produktion af væve, japanerne startede (og Toyota laver stadig væve).

Den første personbil, Model AA, fulgte allerede året efter. Hvor mange Toyota lavede af den kompakte familiebil har vi ikke styr på. Men vi ved, at Corolla er topscorer i den samlede Toyota-produktion, og det er egentlig ingen overraskelse: 53.399.000 styk siden 1966.

Produktion i alle verdenshjørner

Med bil nummer 300 produceret i september i år er det klart, at det ikke kun drejer sig om et par fabrikker i Japan, der leverer varerne. Toyota har fabrikker rigtig mange steder i verden, og vi danskere får eksempelvis Yaris fra Frankrig (og Tjekkiet), C-HR fra Tyrkiet og Corolla fra England.

De japanske Toyota-fabrikker, som altså har været i gang med at producere biler siden 1935, har frem til september leveret 180.520.000 biler. Fabrikker andre steder i verden har samlet set leveret 119.600.000 biler. Det er blandt andet fabrikker i Thailand, Vietnam, USA, Canada, Brasilien, Venezuela, Egypten, Ghana og Sydafrika, der hver dag spytter biler ud med Toyota-logoet på.

Toyota har ikke løftet sløret for, hvad det er for en bil, der løb af et samlebånd som nummer 300.000.000. Hvem ved – det kan være naboens nye Corolla, der i al hemmelighed er en milepæl for Toyota.

Del artikel:

Brugte biler fra Toyota til salg på Bilbasen

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS