Test: Hyundai Santa Fe – strømført koreansk kampvogn med 7 sæder
Man behøver ikke smide alle ambitioner om en fed familiebil over styr, bare fordi man har mange børn. Det er den nye Hyundai Santa Fe et lysende eksempel på.
TEKST OG FOTO: Zacharias Lund
For godt et år siden løftede MG sløret for den første elektriske roadster på markedet siden Tesla Roadster. Nu ser det ud til, at roadsteren langt om længe har kurs mod det danske marked. Vi har været en tur ude og se på MGs nye elektriske roadster, og den kan du læse om her.
Den 4,5 meter lange roadster kommer i to varianter, hvor den mest kraftfulde trækker med 544 hk og 725 nm. De 544 hk opnås ved hjælp af to elmotorer, der er placeret på for- og bagakslen, så bilen trækker på alle fire hjul.
Det giver en accelerationstid fra 0 til 100 km/t på 3,2 sekunder og betyder samtidigt, at Cyberster bliver den hurtigste og mest kraftfulde MG i historien.
En mindre kraftfuld udgave kommer også med 314 hk fra en elmotor på baghjulene. Hvad denne variant ikke har i hestekræfter, får den i længere rækkevidde. Den kraftfulde Cyberster klarer knap 400 km på en opladning, mens den mere sobre roadster med 314 hk kører mindst 500 km.
Det er ikke den største bil i flåden, men det er den, der står mest ud. Designet er inspireret af den ikoniske roadster MG B, der tilbage i 1962 blev lanceret og designet under britisk ejerskab. I dag 62 år senere er MG under kinesisk ejerskab, men design og udvikling er foregået i Storbritannien.
Det virker måske fjollet at putte saksedøre på Cyberster, men spørger du mig, er det med til at give bilen noget kant. Desuden åbner de højt og virker til at fungere helt upåklageligt ved fremvisningen. Dørene har censorer på, der gør, at de ikke brager ind i væggen, loftet eller den parkerede bil ved siden af.
Udover saksedørene er designelementer som blinklysene, der er formet som pile, samt det førerorienterede cockpittet med tre skærme, med til at give bilen et særpræget udtryk.
For det første er Cyberster den første elektriske roadster siden Tesla Roadster, der blev produceret i 2008 til 2012. Maserati har også lige lanceret deres GranCabrio i en elektrisk-variant, men det er ikke en roadster, hvis man følger den oprindelige betegnelse.
Det interessante ved Cyberster er, at den bryder en del med det eksisterende modelprogram, der for nogen måske virker en smule kedeligt. MG Cyberster er altså bygget ud fra en præmis om at lave en sjov og spændende bil, der samtidigt rammer et ganske tomt marked.
Det er for eksempel features som “Super Sport”-knappen, der gør bilen mere responsiv og sporty samt ændrer de tre displays sig til at vise G-måler eller omgangstider, der gør Cyberster til en sjov bil med karakter.
Når man har bevæget sig op på de højere hastigheder, er Cyberster udstyret med Brembo-bremser til at få farten ned igen. Efter Brembo-bremserne har været i aktion, og hastigheden igen er under 40 km/t, kan man folde kalechen op eller ned på omkring 10 sekunder.
På nuværende tidspunkt er der ikke pris på MGs nye elektriske roadster. Ser man på markedet, er der lige nu 3 rivaler, som Cyberster skal kæmpe imod. BMW Z4, Mazda MX-5 og Mini Cabrio er de tre biler som MG selv mener, Cyberster skal kæmpe med.
BMW Z4 er den klart dyreste og placerer sig med et prisskilt på omkring 800.000 kr. Mazda MX-5 og Mini Cabrio ligger nærmere omkring 300-400.000 kr.
Uden at det endnu er fastlagt, forventer MG at prisen på MG Cyberster kommer under 1.000.000, men over 500.000 kr. Det bliver med andre ord spændende at følge den nye elektriske roadster, der kommer til Danmark mod slutningen af 2024.
Man behøver ikke smide alle ambitioner om en fed familiebil over styr, bare fordi man har mange børn. Det er den nye Hyundai Santa Fe et lysende eksempel på.
Den ligner en Maersk-skibscontainer, og den har samme farve. Den første elektriske Mercedes-Benz G-Klasse er lige så vild, som den skal være.
Det kræver nærmest ekspertviden at gennemskue muligheder og faldgruber, når man skal have ny elbil. Netop derfor spørger vi en forbrugerøkonom om, hvordan man bedst navigerer mellem køb og leasing i et uforudsigeligt marked.
Der er god plads mellem Kia EV3 og EV6, og i efteråret fyldes hullet ud med den kinesisk producerede EV5. Den elektriske afløser til Sportage byder på rækkevidde op til 555 kilometer.
Den nye udgave af Lexus’ luksus-SUV har fedt design, tonsvis af udstyr og en attraktiv pris. Men affjedringen og drivlinjen i plug-in hybriden hænger ikke sammen.
Elbiler er kommet for at blive! Det vælter ind med nye modeller på markedet i Danmark, og vi har lavet en liste med alle elbiler i Danmark i 2025 – inklusive priser og rækkevidde på de forskellige modeller.