marts 16, 2021

Elbilen MG Marvel R får 3 elmotorer og 19 tommer skærm

MG har netop præsenteret to nye elbiler, der kommer til Danmark i løbet af i år: MG Marvel R og MG5 kører begge over 400 km på en opladning og kan fungere som oplader til andre elbiler.

Af: Jacob Dalby / d. 16. marts 2021

Vi har efterhånden vendet os til, at MG ikke længere står for klassiske, engelske sportsvogne men istedet er en del af den kinesiske gigant-bilproducent SAIC Motor.

Med speciale i el- og plug-in hybridbiler lancerede MG sidste år den elektriske MG ZS EV og lige før nytår plug-in hybriden MG EHS. Nu er de klar med to nye elbiler, der lander i Europa allerede i løbet af i år.

MG Marvel R

Med sine knap 4,7 meter i længden og 1,9 meter i bredde er den nye elektriske SUV Marvel R på størrelse med VW ID.4. Akselafstanden er 2,8 meter så pladsen i kabinen er mere end rigeligt til de fleste familier. Indenfor er der også et nyt infotainmentsystem med en skærm på hele 19,4″ og en digital instrumentring på 12,3 tommer.

LÆS OGSÅ | MG ZS EV er en BILLIG elektrisk crossover

Tre elmotorer driver firehjulstrækket med én elmotor til forhjulene og to til baghjulene. Marvel R kommer også i en variant med baghjulstræk. Den fås desuden med anhængertræk og må trække op til 750 kg på krogen.

Specifikationer

MG Marvel R

Motor: 3 x elmotorer

Ydelse: 288 hk / 665 Nm

0-100 km/t: 4,9 sek.

Tophastighed: 200 km/t

Rækkevidde: +400 km

Påhængsvægt: 750 kg

Opladning: AC 11 kW + DC ukendt

Startpris: Ukendt

MG5

MG5 er den første 100% elektriske stationcar i verden. Bagagerummet kan indeholde 578 liter og kan udvides til maksimalt 1.456 liter med bagsæderne lagt ned.

LÆS OGSÅ | Kineserne imponerer med MG EHS Plug-in

Til at drive stationcaren er en enkelt elektrisk motor med 184 hk. Ligesom Marvel R kan MG5 køre op til 400 km på en opladning men må altså kun trække op til 500 kg på krogen. Dertil er det muligt at læsse 75 kg på tagbøjlerne.

Specifikationer

MG5

Motor: Elmotor

Ydelse: +180 hk / 280 Nm

0-100 km/t: 8,3 sek.

Tophastighed: Ukendt

Rækkevidde: +400 km

Påhængsvægt: 500 kg

Opladning: AC 11 kW + DC ukendt

Startpris: Ukendt

2. generation elbil-platform

Begge de to elbiler er bygget på anden generation af SAIC Motors elbilplatform. Den endelige batterikapacitet er ikke offentligjort endnu men det er sikkert, at begge modeller kan lade med 11 kW AC og op til 80% på 30 min med DC hurtigladning.

LÆS OGSÅ | 2021 oversigt: Se alle elbiler i Danmark samt rækkevidde og pris

Den nye platform med de nye batterier og elmotorer rækker for begge modeller op til 400 km på en opladning. Ligesom det i begge modeller også er muligt at oplade dine elektriske apparater via stikkontakten. Man kan faktisk bruge de to nye elbiler til at oplade andre elbiler.

MG Marvel R bliver lanceret i Danmark i løbet af sommeren hvor MG5 kommer til Danmark til oktober i år. Priserne kommer tættere på den danske lancering.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Hvad sker der, Mitsubishi?

Mitsubishi i Danmark virker til at være gået i dvale. De nyeste modeller på Renault-basis findes ikke i Danmark, og den nye Outlander lader vente på sig. Nu er der facelift til den Captur-baserede ASX.

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Jacob Dalby

Med baggrund i motorsporten fylder biler med sportslige egenskaber det meste af Jacobs bevidsthed – både nye og brugte giver smil på læben.

Det siges i øvrigt, at Jacob kunne køre før han kunne gå, så interessen for biler startede tidligt. Interessen udviklede sig til passion og siden har arbejdet som motorjournalist på blandt andet Bil Magasinet fyldt det meste af de vågne timer.

Forbrugerstof og vejledning er også blandt Jacobs kernekompetencer og han er ikke ked af at fortælle dig, hvilken bil du skal købe næste gang.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS