juni 21, 2021

Hvad er minileasing?

Er du pludselig i en situation, hvor du i en begrænset periode har brug for en bil? Minileasing kan være den helt rigtige løsning for dig. Hvad er minileasing, og hvornår er minileasing en god ide? Få svarene her.

Af: Bilbasen Blog / d. 21. juni 2021

Traditionel leasing er blevet et velkendt fænomen blandt danske bilister. Du lejer en bil, du har den fulde brugsret over bilen, men du slipper for bekymringer om udgifter til service og bilens gensalgsværdi. Til gengæld betaler du et fast månedligt beløb.

En traditionel leasingkontrakt varer som regel 24-36 måneder, men der findes et alternativ på markedet, som giver dig mulighed for at lease biler i kortere tidsperioder: Minileasing.

Hvad er minileasing?

Minileasing er en form for leasing, hvor du leaser bilen i en kortere tidsperiode. Når du minileaser, kan leasingperioden være helt ned til en måneds varighed.

Vilkårene i en minileasing-aftale minder om traditionel leasing: Du har fuld brugsret over bilen og betaler et fast månedligt beløb for at køre et bestemt antal kilometer. Hvis du overskrider kilometergrænsen, skal du til gengæld betale et relativt højt gebyr for de ekstra kilometer.

Minileasing kan være en god løsning for dig, som har et akut behov for en bil uden at vide præcist, hvor lang tid dit kørebehov står på. Det kan være, du venter på en ny bil eller har en midlertidig arbejdsforpligtelse, som stiller krav om bil.

Dit behov kan selvfølgelig også være af mere “fornøjelsesbaseret” karakter: Du nyder at køre i nye biler og vil gerne have mulighed for at afprøve så mange forskellige modeller som muligt.

Fordele og ulemper ved minileasing

Fordele ved minileasing:

  • Fleksibilitet: Med korte leasingperioder undgår du at blive fastlåst i en leasingaftale, som ikke længere passer til dit behov.
  • Nye biler: Du får rig mulighed for at stifte bekendtskab med nye biler.
  • Billigere end traditionel billeje: Det er som regel billigere at minilease end at leje biler, eksempelvis en uge ad gangen.
  • Overskuelig totalpris: Fordi leasingperioden er af kortere varighed, slipper du (højst sandsynligt) for uforudsigelige udgifter og gebyrer til ekstra kilometer. Du kan nemt forudsige dit kørebehov en måned ad gangen.
  • Afgifter, reparationer, forsikring o.lign: Alt sammen er som regel inkluderet i prisen.

Ulemper ved minileasing:

  • Dyrere end standard leasing: Du betaler flere penge per kørte kilometer, end du gør ved almindelig leasing.
  • Dyre overkørte kilometer: Overkørte kilometer er dyrere end ved almindelig leasing.
  • Uopsigelige kontrakter: Kontrakterne ved minileasing er som regel uopsigelige. Det gælder især de korteste aftaler på en måned.
  • Selvrisiko: Der kan være en høj selvrisiko på minileasing. Gennemgå kontrakten grundigt inden du sætter din underskrift på papir.
  • Kilometer bliver ikke modregnet: De kilometer, du har købt, men ikke kører, bliver ikke modregnet den samlede leasingpris. På dette punkt adskiller minileasing sig fra almindelig leasing.

Er du i tvivl, om minileasing er den rigtige løsning for dig? Så kan du i stedet for minileasing overveje en delebilsordning.

Læs om fordele og ulemper samt om hvilket kørselsbehov en delebilsordning passer til lige her.

9 ud af 10 kan i gennemsnit spare 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Andre fandt dette interessant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Bilbasen

Bilbasen logo
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS