Kategorier
Test og anmeldelser Video

Mobil i bilen: Hvad dur, og hvad må du?

Siden september har det kostet dyrt, at rode med sin telefon bag rattet. Nu koster det nemlig ikke alene de 2000 kroner i bøde men også et dyrt klip i kørekortet. I videoen viser Berner, hvad du må, og hvad du ikke må.

Video: Anders Berner | Tekst: Simon Hallenslev | Dato: 18. oktober 2019

Du har levet under en sten, hvis ikke du har hørt, at reglerne for brug af mobil bag rattet er blevet strammet gevaldigt. Nu har politiet klipperen fremme, og har allerede været særdeles aktive med målrettede indsatser. Dagen efter reglerne trådte i kraft, uddelte politiet over 100 klip.

LÆS OGSÅ | Klip i kortet: Nu falder hammeren for håndholdt mobil

Jeg tror, at vi alle kan blive enige om, at man skal droppe Instagram og andre ligegyldigheder, når man sidder bag rattet. Men hvad hvis man bruger sin mobil som GPS? Det er jo trods alt ikke alle, der er heldige at have infotainmentsystemer i bilen.

Jo, så skal du have fat i en mobil-holder. Og her skylder du dig selv ikke at købe den billigste plast-version fra den første og bedste kinesiske hjemmeside. I videoen tester Berner de forskellige muligheder og gennemgår reglerne for hvad du må, og hvad du ikke må.

Selvfølgelig skal man starte et sted, når man skal slå ned på syndere i trafikken. Og igen er alle enige om, at håndholdt mobil er åndssvagt bag rattet.

Men burde det ikke være lige så ulovligt, at køre med en af de store menuer fra den gyldne måge? Her ligger koncentrationen mere på at dyppe nuggets og ikke at spilde dressing på sit alcantara, end den gør på at køre bil.

LÆS OGSÅ | Se kortet: Her er Danmarks travleste stærekasser

Det kan selvfølgelig være, at det er svært at lovgive imod blendet og paneret kylling med dyp. Og tilsvarende svært at lovgive imod at medbringe Singstar i bilen og tale i håndholdt kiksekage.

For at forhindre at listen over ting du ikke må bliver latterligt lang, og at vi dermed får amerikanske tilstande, handler det blot om at bruge sin sunde fornuft. Og du kan starte med, at investere i en ordentlig mobilholder, så du bruger mobilen til det du må og ikke mere.

Af Anders Berner

Som redaktionens videojournalist og TV-vært er Anders den primære testkører af de nyeste og mest interessante bilmodeller. Det kan blandt andet kan opleves på Bilbasens youtube-kanal.

Anders er fast mand på Bilbasen. Tidligere har blandt andre Ekstra Bladet, FDM og fagbladet Ingeniøren haft fornøjelse af Anders Berners både nørdede og meget entusiastiske tilgang til bilstoffet.

Anders er glad for elbiler og har blandt andet haft både Nissan Leaf og BMW i3 i garagen. Der er dog ikke noget, der kan bringe smilet frem på Berners læber som en baghjulstrukken bandit af en sportsvogn.