august 30, 2019

Ugens fund: Den mest nuttede bil på Bilbasen

Nissan Figaro er på mange måder en mærkelig bil. Den er lillebitte, har en lillebitte motor og så er den bare nuttet.

Af: Ebbe Sommerlund / d. 30. august 2019

Nissan Figaro er nok en af de mest nuttede biler i verdenshistorien. Dens linjer leder tankerne hen på biler fra 1950’erne, men den er fra en helt anden tid. Faktisk er bilen introduceret i 1989 på Tokyo Auto Show i 1989, og interessen var så stor at Nissan udvidede de oprindelige planer om at bygge en begrænset serie på 8.000 enheder til en produktion på 20.000 biler.

LÆS OGSÅ: Brugt elbil: Her er de mest populære og billige elbiler

Men selv dette var ikke nok til at møde efterspørgslen. Ventelisterne var så lange at man måtte udlodde bilerne mellem 200.000 interesserede købere. De heldige der blev udtrukket kunne enten føre sig frem som Fætter Højben eller sælge bilen videre med stor fortjeneste.

I dag er der en bil til salg i Danmark og vi skulle hilse og sige, at det ikke er noget der sker hver måned.

>>Se Nissan Figaro til salg på Bilbasen<<

Siden 1991 er mange af bilerne endt i England og en række kendte personer har ejet en – blandt andet Eric Clapton, Manchester United-spilleren Robin Van Persie og soulsangerinden Joss Stone.

Pålidelig teknik i Nissan Figaro

Ud over det charmerende ydre er der en række andre ting, der gør en Nissan Figaro spændende. Dels er interiøret ekstremt gennemført. Stort set alle knapper er specialfremstillet til Figaro. Dels er teknikken taget direkte fra en Nissan Micra fra samme tid – det er godt for pålideligheden og det er godt for priserne på reservedele.

LÆS OGSÅ: Stor undersøgelse: Her er de mest fejlfrie brugte biler 2019

Motoren er en turboladet sag på en liter og den yder 76 hk, hvilket er tilstrækkeligt til komfortabel cruise i den 810 kg lette bil.

I 1991 gav man 90.000 kroner for bilen i Japan, og i dag er prisen cirka den samme i Danmark. Det forventes at priserne vil stige – eneste ulempe er faktisk, at den kun fås som højrestyret. På nær ganske få eksemplarer der er bygget om til venstrestyring

Nissan Figaro 1991

Specifikationer:

Motor: R4, 998 ccm, turbo

Ydelse: 76 hk ved 6.000 o/min og 106 Nm ved 4.400 o/min

Mål: 374/163/137 cm

Topfart: ca. 150 km/t

Produktionstal: 20.0000 enheder

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Ebbe Sommerlund

Nye biler kan være fine, men Ebbe Sommerlund sværger til de brugte af slagsen. Han vil nødig kaldes ekspert, men hans enorme viden er ikke til at tage fejl af, hvorfor han også er den primære drivkraft bag Bilbasens brevkasse.

Den motorjournalistiske baggrund har han fået hos blandt andre Bil Magasinet, V-Max og elbilmagasinet GO, hvilket har gjort ham til et omvandrende leksikon.

Ebbe er som sagt glad for brugte biler, og særligt de japanske af slagsen giver julelys i øjnene. Han er dog efterhånden blevet så voksen, at drengedrømmen af en toptunet Honda Civic er blevet erstattet af en fornuftig Renault Laguna.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS