september 26, 2023

Nissan går allerede nu 100 procent elektrisk

Der kommer ikke flere nye biler med forbrændingsmotor fra Nissan. Japanernes næste træk er en elektrisk afløser til Micra og derefter en ny Leaf.

TEKST Morten B. Bek FOTO PR

Nissan og Renault er samarbejdspartnere med store fælles investeringer, men ofte virker de to bilproducenter som hund og kat. Rollefordelingen omkring ejerskab og ledelse har givet ridser i lakken, og forsøget på at forene japansk og fransk kultur er ikke altid en succes.

Renault har planer om at producere biler med forbrændingsmotor, så længe det giver mening. Det er derfor, vi ser helt nye bilmodeller i Europa som Austral, Espace og Rafale fra det franske mærke. Nissans planer, viser det sig nu, er slet ikke med på franskmændenes idé.

Hos Nissan er det nu officielt slut med nye bilmodeller med forbrændingsmotor i Europa. Alle nye Nissan-modeller, som introduceres i Europa fra nu af, bliver 100 procent elektriske.

Den elektriske afløser til Micra skinner i gennem

Nissan har en forkromet plan om, at 100 procent af mærkets salg i Europa i 2030 skal være elbiler. Det bestemmer mærket selv, for når Nissan i 2030 ikke længere vil producere biler med forbrændingsmotor, har kunderne ikke et direkte valg.

I de syv år frem til 2030 forsvinder Nissans bilmodeller med forbrændingsmotor gradvist. Juke er sandsynligvis den første model, der ryger – fordi den er ældst. Inden Qashqai og X-Trail forsvinder, vil begge modeller få et facelift, og det betyder, at der endnu går nogle år, før de udgår.

Micra er allerede taget af programmet, og det er den første model, der får en elektrisk afløser. Det har været en offentlig kendt hemmelighed i lang tid, at Micra-afløseren ville blive elektrisk. Den vil køre med batteri og teknologi, som også vil findes i de nye Renault-modeller R4 og R5.

Konceptbilen Concept 20-23 er udsmykket som en elektrisk racer med vinger og saksedøre, men den viser også vejen for den kommende mini-elbil. De runde forlygter har Nissan allerede vist for flere år siden på mørke billeder af den nye model.

Nissan har også en anden ny elbil på vej, og det er med meget stor sandsynlighed en afløser for den aldrende Leaf. Der kan blive tale om en crossover og ikke længere en hatchback.

Frem mod 2028 vil Nissan udvikle på batterier uden kobalt, som skulle sænke batteriprisen med hele 65 procent. Japanerne regner også med at sende såkaldte faststof-batterier på markedet i løbet af 2028.

Del artikel:

Brugte biler fra Nissan til salg på Bilbasen

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS