april 18, 2024

Markant og modig fornyelse af Nissan Qashqai

Qashqai er stadig Nissans vigtigste model i Europa, men Nissan tager chancen og giver den et markant og modigt frontdesign. Faceliftet bringer samtidig Google og bedre materialekvalitet ind i Qashqai.

TEKST Morten Bek FOTO PR

Nissans stærkeste kort har i snart to årtier været Qashqai. Den kompakte crossover har i perioder været Danmarks mest solgte bil, og selv om der i dag er langt op til den position, er Qashqai stadig en meget populær bilmodel.

Tredje generation Qashqai er fra 2021, og i det korte tidsrum har fabrikken i engelske Sunderland spyttet flere end 350.000 Qashqai ud til kunder i Europa. Om det bliver til så mange eksemplarer i de kommende år er tvivlsomt, da kunderne i et land som Danmark begynder at vælge elektrisk i stedet for benzindrevet.

En frisk og ny stil kan måske gøre forskellen, så Qashqai også i de kommende år forbliver populær. Fornyelsen er iøjnefaldende, og det nye frontdesign på Qashqai er på alle måder anderledes end det gamle. Midtersektionen af grillen danner, som før, et V, og grillen breder sig nu helt ud til lygterne, som bliver en flydende overgang til grillen.

Hyundai Tucson har leveret en smule inspiration med LED-kørelys, som har samme form som takkerne på hver side af grillen. I den anden ende af Qashqai er der kommet klart glas til lygterne, som lyder stærkere op end før. De er faktisk, fortæller Nissan, super-røde i kuløren.

Google har fundet en ny bil at hoppe ombord i

Google og det amerikanske firmas apps og funktioner breder sig med hastige skridt til nye biler fra forskellige producenter, og Qashqai er den nyeste til at komme med Google indbygget. Qashqai er den første Nissan i Europa med Google, så den er foran Juke og Ariya på det punkt.

Det grundlæggende ved Google som indbygget software er, at man har Google Maps som fast element i infotainmentsystemet, og at man kan bruge Google Assistant til at tænde og slukke sædevarmen, til at stille på temperaturen og til at ringe op til kæresten eller hvem man nu vil snakke med. Man skal bare sige “Hey Google”, og så kan man få Qashqai til at lystre.

Nissan har ændret nænsomt på det velfungerende førermiljø og kabinen generelt. Der bruges nye mønstre og materialer, blandt andet Alcantara i visse modeller, og fordi det er uundgåeligt, er der nu stemningsbelysning med masser af farvemuligheder, og i de dyreste udstyrsvarianter strækker belysningen sig også til bagsædet.

360 graders kameraet har nu otte vinkler i stedet for fire, så man kan se bilen oppefra – eller man kan se “gennem” karrosseriet til hjulene, som kan se hjulenes vinkel under parkering. Der er en forbedret automatisk nødbremse og mulighed for hurtigere at tilgå ændringer af assistentsystemerne via en knap i rattet.

Qashqai har motoren, vi kender

Der er ingen nyheder, når det kommer til motorerne i Qashqai. I Danmark kommer der, som før, kun en enkelt motor i modelprogrammet, og det er 1,3-liters benzinmotoren, udviklet sammen med Mercedes og Renault.

Motorydelsen er forskellig, alt efter om man vælger den manuelle gearkasse med seks trin eller den trinløse automatiske CVT-gearkasse, Xtronic. Manuel gearkasse? – Så har Qashqai 140 hk. Hvis gearkassen er automatisk, er ydelsen 158 hk.

Den fremragende Qashqai E-Power, der har et virkelig godt hybridsystem og 190 hk, bliver også denne gang fravalgt. Den vil blive for dyr, oplyser den danske importør. Ærgerligt, siger vi, for E-Power-systemet er gennemført godt at køre med.

Danske priser på den faceliftede Qashqai kommer i maj sammen med offentliggørelsen af modelprogrammet. De første fornyede Qashqai skulle lande i Danmark fra England i slutningen af juni.

Del artikel:

Brugte Nissan Qashqai til salg på Bilbasen

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS