juni 7, 2024

Nu får man mere for pengene i Volkswagen ID.3

Nyt infotainmentsystem med større skærm, hurtigere opladning og mulighed for at downloade flere hestekræfter kendetegner den seneste VW ID.3-opdatering.

TEKST Morten Bek FOTO Bilbasen/PR

Mere indhold for pengene er noget, de fleste forbrugere kan se som en god handel. Det håber Volkswagen helt sikkert også, at danskerne vil synes er tilfældet med elbilen ID.3 i seneste version, der kommer med en række opgraderinger og opdateringer.

Intet synligt har ændret sig med det, Volkswagen kalder modelår 2025. Ikke udvendigt, skal det lige siges, men i kabinen kan man godt se forskel. ID.3 har i alle versioner som standard fået et nyt infotainmentsystem med 12,9″ touchscreen (tidligere 12″), som ikke bare leverer forbedret talestyring, men også ChatGPT, så man kan få svar på alt mellem himmel og jord ved bare at spørge bilen.

Infotainmentsystemet med software i generation 5.0 er bygget op med nye menuer, flere genveje og mere fleksibilitet i forhold til blandt andet genveje. Hvis man vil bruge touchpanelet lige foran skærmen til klimaanlæg, sædevarme og volumen, er det nu nemmere, for den er endelig blev udstyret med baggrundsbelysning. Det betyder ikke det store, for nu er det nemt at gå til temperaturstyring og sædevarme direkte i bunden af skærmen.

Flere hestekræfter via infotainmentsystemet

2025-versionen af ID.3, som i øvrigt allerede kan bestilles i Danmark, kommer med mulighed for at bestille flere hestekræfter via shoppen i infotainmentsystemet. Muligheden gælder ID.3 Pro/Style og ID.3 Pro S/Max, som alle bliver udleveret med 204 hk fra fabrikken.

For 149 kr. om måneden eller 5.850 kr. i engangsbetaling i bilens levetid får man en opgradering til 231 hk. 0-100-tiden går samtidig fra 7,6 til 6,6 sekunder. Så hvis ferien kalder på lidt hurtigere acceleration, kan man tilkøbe det og vende tilbage til den normale ydelse, når ferien er slut.

Det er nok vigtigere for de fleste kunder, at ID.3 kan lade markant hurtigere ved en lynlader, end det før var tilfældet. I ID.3 Pro/Style med batteri på 59 kWh (en kWh mere end før) kan man lade med 165 kW i stedet for 120 kW, og det betyder, at man kan lade fra 10-80 procent på 24 minutter; det er 11 minutter hurtigere. Rækkevidden er også steget lidt til op til 434 km.

ID.3 GTX med op til 326 hk introduceres i august

ID.3-versionerne Pro S og Max, som kører med et stort batteri med en brugbar kapacitet på 77 kWh og en rækkevidde op til 555 kilometer, lader lidt hurtigere end før: 175 mod tidligere 170 kW. 10 til 80 procent kapacitet kan klares på ned til 28 minutter. Adgangsbilletten til det store batteri er i øvrigt faldet med 10.000 kr. til nu at starte på 319.995 kr.

Volkswagen har optimeret blandt andet motorvejsassistenten Travel Assist og parkeringshjælpen Park Assist Plus. Med Park Assist Plus, som findes i ID.3 Style og ID.3 Max som standard og som tilkøb i øvrige ID.3-versioner, er udbygget med mulighed for at foretage fjernbetjent parkering via en smartphone. Head-up-displayet er udvidet, og Harman Kardon leverer nu et nyt lydanlæg med 480 Watt mod merpris.

Den længe ventede ID.3 GTX introduceres som topmodel i august. Der er egentlig tale om to topmodeller, da ID.3 GTX fås i to varianter; den ene har 286 hk, mens den anden, ID.3 GTX Performance, har 326 hk og en adaptiv og mere sportslig undervogn. Priserne på GTX-varianter venter vi endnu på. Herunder får du priserne på det opdaterede modelprogram.

Pure er laveste udstyrsniveau med adaptiv fartpilot, regnsensor og LED-forlygter, men uden eksempelvis alufælge og uden varmepumpe. Pro/Pro S har grundlæggende samme udstyrsniveau, men begge varianter har varmepumpe (Pro S har 20″ alufælge). Style og Max er også grundlæggende samme udstyrsniveau, hvor batteristørrelsen er forskellen – her er matrix-LED-forlygter, alufælge, bakkamera, nøglefri betjening og meget mere (Style har 18″ alufælge, Max har 20″).

  • VW ID.3 Pure 170 hk/52 kWh/388 km rækkevidde – 259.995 kr.
  • VW ID.3 Pro 204 hk/59 kWh/430 km rækkevidde – 299.995 kr.
  • VW ID.3 Style 204 hk/59 kWh/430 km rækkevidde – 309.995 kr.
  • VW ID.3 Pro S 204 hk/77 kWh/555 km rækkevidde – 319.995 kr.
  • VW ID.3 Max 204 hk/77 kWh/555 km rækkevidde – 329.995 kr.

Del artikel:

Brugte VW ID.3 til salg på Bilbasen

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS