april 30, 2024

Nu kan du opleve Tesla Cybertruck på dansk grund

Den har rumsteret som en mytisk skabning af rustfrit stål på den anden side af Atlanten, men det er indtil nu! Tesla Cybertruck kan opleves i Danmark til sommer.

TEKST Simon Hallenslev FOTO Tesla PR

Tesla kalder det Cyber Odyssey. En rundrejse i hele Europa med den futuristiske pick-up truck under armen til skue for alle, der ønsker at se den i levende live.

Helt specifikt bliver det den heftige Tesla Cybertruck i Performance-variant, også kaldet Cyberbeast, der skal vises frem. Med en anslået ydelse på 845 hk skubber den alle sine 3,1 tons fra 0 til 100 km/t på bare 2,7 sekunder, og den vil med sit rå ydre utvivlsomt skabe et spektakel. Derfor er der også begrænsede pladser.

Hvor kan man se Cybertruck i Danmark?

Den europæiske rundrejse inkluderer hele fem danske byer: Køge, Greve, København, Odense og Århus. Her vil det være muligt at komme helt tæt på Tesla Cybertruck, der med en længde på knap 5,7 meter og 2,2 meter i bredden kommer til at kræve sin plads på fremvisningsstederne.

I Køge, Greve, Odense og Århus foregår fremvisningen hos Tesla selv, mens den stålklædte kæmpe bliver skohornet ud på Reffen, når den besøger Hovedstaden. Se den fulde liste over Tesla Cyber Odyssey i Danmark herunder:

I Danmark vil Cybertruck kunne opleves på følgende steder:

  • Tesla Køge: 8. – 9. juni
  • Tesla Greve: 10. – 13. juni
  • Mikkeller Baghaven (Reffen, København): 14. – 15. juni
  • Tesla Odense: 16. – 18. juni
  • Tesla Århus: 19. – 22. juni

Et sjovt cirkus

Den europæiske rundrejse af lidt af et sjovt cirkus – og skal næppe tages for mere end sjov og spas. En mulighed for at se noget helt særligt, som med al sandsynlighed aldrig kommer til Danmark.

Yderbeklædningen på Tesla Cybertruck er er fremstillet af hårdt, rustfrit stål. Dette hjælper med til at beskytte mod buler og skader, og det specialdesignede, rustfrie stålmateriale beskytter mod langvarig korrosion – men det forhindrer den også i en europæisk typegodkendelse.

Pladerne er så hårde, at de ikke er til at bøje, og det skal de, hvis Cybertruck skal på europæiske veje, som den ser ud nu. Måden pladerne er samlet på fronten udgør nemlig en risiko for fodgængere, da hjørnerne er skarpe med fritstående stål.

Det er lidt en synd og skam, fordi Tesla Cybertruck står som topmålet af den amerikanske bilproducents tekniske kunnen. Her er adaptiv luftaffjedring, som leverer justeringer på millisekunder, og, eftersigende, får Cybertruck til at bevæge sig mere agilt, end en 3,1 tons tung pick-up truck bør kunne.

Agiliteten er på vej af både steer-by-wire, der betyder fuldt elektronisk styretøj, samt baghjulsstyring med helt op til 10 graders udsving. Skal du se cirkusbæstet, når den lander i Danmark? Så skal du melde dig til hos Tesla via følgende link: Tesla Cyber Odyssey.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS