oktober 18, 2023

Ny elektrisk Mini Cooper starter på 272.900 kr.

Den helt nye elektriske Mini Cooper fås i to styrker, og begge har en langt bedre rækkevidde end den udgående elektriske Mini. Den kommer med 184 eller 218 hk fra 272.900 kr.

TEKST Morten B. Bek FOTO PR

Den elektriske Mini Cooper SE er en elbil til byen. Kører man på motorvej – eller for langt ud på landet – risikerer man, at det lille batteri på 32,6 kWh bliver helt tappet. En WLTP-rækkevidde omkring 230 kilometer er virkelig alt andet end fremragende.

En helt nye Mini Cooper på el lover at gøre det meget, meget bedre. Måske man endda kan taget langt væk på weekendtur i den kinesisk producerede Mini Cooper, for rækkevidden i stærkeste variant er tæt på at være dobbelt så god som i den udgående model: 402 kilometer.

Den elektriske Mini hatchback kommer i sommeren 2024 til Danmark som Cooper E og Cooper SE. Priserne for de to er allerede på plads, så man kan begynde at glæde sig – og både den elektriske hatchback og den ligeledes helt nye Mini Countryman SE (også på el – den store af de to biler på sidste billede) har danske premiere på eCarExpo i Bella Center den 27.-29. oktober.

Selv den billigste leverer nu over 300 kilometer

Vi starter med den billigste af de to nye Cooper-modeller. Mini Cooper E er basisudgaven, som med 184 hk har samme motorydelse som den gamle Cooper SE. Der er 290 Nm til fordeling på forhjulene, og 0-100 km/t sker på friske 7,3 sekunder.

Prisen for Cooper E er 272.900 kr., og det er en meget lille prisstigning i forhold til den gamle Cooper SE. Og så får man nu et batteri på 40,7 kWh og en rækkevidde på 305 kilometer. Det er en langt mere fornuftig rækkevidde end før, selv om der er god grund til at give lidt mere for en ny elektrisk Mini…

… for den nye udgave i Cooper SE-trim har nemlig flere kræfter, hurtigere ladetid og længere rækkevidde. Cooper SE koster 303.900 kr., og den leverer 218 hk, 330 Nm og 0-100 km/t på 6,7 sekunder. Det bedste – og grunden til at give 31.000 kr. mere – er hurtigere lynladning og mere rækkevidde.

Hvor basismodellen Cooper E kun kan lade med 75 kW, som kun lige er okay, selv om batteriet er lille, kan Cooper SE lade med 95 kW. De bruger begge 30 minutter på en opladning fra 10-80 procent. Med et batteri på 54,2 kWh kan Cooper SE fortsætte meget længere end Cooper E: En fuld opladning giver en rækkevidde på 402 kilometer.

Da der endnu er længe til, at Mini Cooper E og Cooper SE står hos de danske forhandlere, er der ingen detaljer omkring standardudstyr eller priser på ekstraudstyr. Vi er dog sikre på, at bilen som standard kommer med interiør i en variation af genbrugsmaterialer, og den runde OLED-skærm til infotainmentsystemet skulle blive standard.

Del artikel:

Brugte biler fra Mini til salg på Bilbasen

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS