Test: Hyundai Kona smider fornuften overbord med 198 hk
Dejligt, at Hyundai Kona er mere voksen og rummelig, men benzinudgaven med 198 hk og hele N Line-molevitten er simpelthen for dyr.
Den helt nye elektriske Mini Cooper fås i to styrker, og begge har en langt bedre rækkevidde end den udgående elektriske Mini. Den kommer med 184 eller 218 hk fra 272.900 kr.
TEKST Morten B. Bek FOTO PR
Den elektriske Mini Cooper SE er en elbil til byen. Kører man på motorvej – eller for langt ud på landet – risikerer man, at det lille batteri på 32,6 kWh bliver helt tappet. En WLTP-rækkevidde omkring 230 kilometer er virkelig alt andet end fremragende.
En helt nye Mini Cooper på el lover at gøre det meget, meget bedre. Måske man endda kan taget langt væk på weekendtur i den kinesisk producerede Mini Cooper, for rækkevidden i stærkeste variant er tæt på at være dobbelt så god som i den udgående model: 402 kilometer.
Den elektriske Mini hatchback kommer i sommeren 2024 til Danmark som Cooper E og Cooper SE. Priserne for de to er allerede på plads, så man kan begynde at glæde sig – og både den elektriske hatchback og den ligeledes helt nye Mini Countryman SE (også på el – den store af de to biler på sidste billede) har danske premiere på eCarExpo i Bella Center den 27.-29. oktober.
Vi starter med den billigste af de to nye Cooper-modeller. Mini Cooper E er basisudgaven, som med 184 hk har samme motorydelse som den gamle Cooper SE. Der er 290 Nm til fordeling på forhjulene, og 0-100 km/t sker på friske 7,3 sekunder.
Prisen for Cooper E er 272.900 kr., og det er en meget lille prisstigning i forhold til den gamle Cooper SE. Og så får man nu et batteri på 40,7 kWh og en rækkevidde på 305 kilometer. Det er en langt mere fornuftig rækkevidde end før, selv om der er god grund til at give lidt mere for en ny elektrisk Mini…
… for den nye udgave i Cooper SE-trim har nemlig flere kræfter, hurtigere ladetid og længere rækkevidde. Cooper SE koster 303.900 kr., og den leverer 218 hk, 330 Nm og 0-100 km/t på 6,7 sekunder. Det bedste – og grunden til at give 31.000 kr. mere – er hurtigere lynladning og mere rækkevidde.
Hvor basismodellen Cooper E kun kan lade med 75 kW, som kun lige er okay, selv om batteriet er lille, kan Cooper SE lade med 95 kW. De bruger begge 30 minutter på en opladning fra 10-80 procent. Med et batteri på 54,2 kWh kan Cooper SE fortsætte meget længere end Cooper E: En fuld opladning giver en rækkevidde på 402 kilometer.
Da der endnu er længe til, at Mini Cooper E og Cooper SE står hos de danske forhandlere, er der ingen detaljer omkring standardudstyr eller priser på ekstraudstyr. Vi er dog sikre på, at bilen som standard kommer med interiør i en variation af genbrugsmaterialer, og den runde OLED-skærm til infotainmentsystemet skulle blive standard.
Dejligt, at Hyundai Kona er mere voksen og rummelig, men benzinudgaven med 198 hk og hele N Line-molevitten er simpelthen for dyr.
Vi har kørt den nye Volkswagen ID.7 på danske veje og har fundet de vigtigste ting, du skal vide om den store elbil. ID.7 er rummelig, men hvordan er rækkevidden og køreegenskaberne?
Voyah og de første 100 kunder kan fejre det nye mærke med besparelse på 100.000 kr. på modellen Free. Men hvem gider så købe nummer 101 til originalpris?
Den lille Renault 5 E-Tech Electric får premiere sidst i februar, men flere detaljer er allerede på plads: batteri på 52 kWh og rækkevidde på op til 400 kilometer.
Den nye udgave af Lexus’ luksus-SUV har fedt design, tonsvis af udstyr og en attraktiv pris. Men affjedringen og drivlinjen i plug-in hybriden hænger ikke sammen.
Elbiler er kommet for at blive, og det vælter ind med nye modeller på markedet i Danmark. Vi har lavet en samlet liste med alle elbiler i Danmark 2023 – inklusive priser og rækkevidde på de forskellige modeller. TEKST Jacob Dalby FOTO PR (4. marts 2021 – opdateret 10. juli 2023) Elbiler i Danmark i […]