marts 1, 2023

Ny Mini Countryman er (også) elektrisk

2023 bliver et stort år for Mini med en helt ny hatchback og en ny Countryman – og måske også en ny Paceman. Alle kommer som elbiler, og for første gang producerer Mini i Tyskland.

TEKST Morten Bek FOTO PR

Det må gøre ondt på briterne. Mini producerer for første gang biler i Tyskland, og det sker blandt andet med den kommende Countryman. Mini er godt nok ejet af BMW, men aldrig tidligere har Mini produceret en komplet model i Tyskland.

Countryman er bare en af flere store nyheder fra Mini i 2023. Den nye Mini hatchback, der som elbil skal produceres i Kina, lanceres også i år, og en ny Paceman kan også nå at se dagens lys her i 2023.

LÆS OGSÅ | Elektrisk Mini klar til topløs sommer

Fælles for alle nye Mini-modeller er, at de kommer i 100 procent elektriske versioner. Hidtil har Mini udelukkende haft den lille hatchback som elbil, Cooper SE, mens Countryman i den nuværende generation findes som plug-in hybrid, men ikke som elbil.

Som elbil, men også som benzinbil

Der kommer sandsynligvis ingen plug-in hybrid, når den nye Countryman lanceres. I stedet vil kunderne kunne vælge mellem den 100 procent elektriske eller benzinudgaver. Mini vil fra 2030 udelukkende producere elbiler, men i mellemtiden vil kunderne også kunne købe nye modeller med benzinmotor.

Countryman i den nye udgave produceres på BMW-fabrikken i Leipzig, og det er fabrikken, hvor BMW i forvejen producerer 1-serie, 2-Serie Active Tourer og 2-serie Gran Coupé.

LÆS OGSÅ | Aceman viser nyt elektrificeret Mini-design

Det er da også de biler, den nye Countryman deler platform med, så fra et økonomisk synspunkt giver det rigtig god mening for BMW at producere biler fra Mini på fabrikken. BMW bryster sig af, at fabrikken i Leipzig er en af de mest moderne og mindst miljøbelastende af sin art i verden, og tyskerne lover, at Countryman udleveres til kunderne som en CO2-neutral model.

Countryman bærer under kamuflagen det nye Mini-designsprog – Charismatic Simplicity

Countryman vokser. Igen

Den nye Countryman bliver tredje generation af Mini-SUV’en med den første ude hos kunderne i 2010. Den første model var meget kompakt med en længde på 410 cm, og den nuværende generation strakte virkelig Mini-navnet med en længde på 431 cm. Stadig en kompakt bil, men en stor Mini.

For at give Countryman et større publikum, og mere komfort og plads, vil Countryman vokse igen. Hvor meget ved vi endnu ikke, men rygter siger helt op til 20 cm. Den nye Countryman vil på den måde blive en konkurrent til Audi Q3, hvor den nuværende er mere i klasse med Q2.


Se brugte Mini Countryman til salg på Bilbasen

Se flere brugte Mini Countryman til salg på Bilbasen

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS