december 6, 2023

Ny Suzuki Swift klar til at køre i foråret

En ny Suzuki Swift har set dagens lys, og den fornyede mini kommer allerede i foråret til Danmark – og den får en helt ny 1,2-liters benzinmotor.

TEKST Morten B. Bek FOTO PR

Det sker efterhånden så sjældent, at vi er nødt til at lovprise det, når det så sker: der kommer få nye minibiler med benzinmotor på markedet, selv om der i den grad stadig er brug for dem i danskernes liv og hverdag.

De aflivede minibiler fra Ford og Kia behøver vi ikke tale om igen. Meget hellere nyheden om, at en ny Suzuki Swift allerede i løbet af foråret kommer til Danmark. Den lille japanske hatchback kommer endda med en helt nyudviklet benzinmotor, som må siges at være en begivenhed i sig selv.

Det er 7 år siden, der sidst er kommet en ny Swift. Om den nye Swift ser godt ud, overlader vi til jer derude selv at afgøre, men det er i hvert fald fair at sige, at den nye fortsætter designtraditionen fra forgængerne. Grillen er trukket frem og giver en mere spids front, og motorhjelmen går dybt ned i den forreste del af forskærmene.

9″ touchscreen til infotainmentsystemet

Det meste af interiøret i Swift er gennemgribende ændret, og vi siger det meste, fordi vi kan genkende rattet og knapperne i døren til sideruderne fra den udgående model. En fornuftig form for genbrug, så længe det gamle infotainmentsystem er røget ud – som det er. Swift-systemet har nu en større touchscreen på 9″ har en tidssvarende opbygning og internetbaserede muligheder.

Suzuki har længe givet Swift et solidt sikkerhedsudstyr med på vejen, og det bliver endnu mere omfattende i den nye. LED-forlygter, udvidet automatisk nødbremse, førerovervågning (advarer, hvis man er uopmærksom) og adaptiv fartpilot bliver standard, og blind vinkel-system og advarsel mod krydsende trafik bag bilen bliver også en mulighed.

Information om den nye 1,2-liters benzinmotor er sparsom, men Suzuki oplyser, at den, som motoren i den nuværende Swift, kommer med et mild-hybrid-system. Motorydelsen, gætter vi på, ville ligge et sted mellem 85-95 hk. Manuel gearkasse bliver standard, men en automatisk vil sandsynligvis også blive en mulighed.

Den gamle Swift er stadig på markedet, og prisen starter på 167.990 kr. Med god forhandlingsteknik overfor fabrikken kan den danske importør forhåbentlig nå frem til en fornuftig pris på den nye, der ikke er meget højere.

9 ud af 10 kan i gennemsnit spare 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Brugte Suzuki Swift til salg på Bilbasen

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS