januar 30, 2023

Suzuki Jimny bliver en elbil!

Frem mod 2030 laver Suzuki fem nye elbiler til Europa – og en af dem bliver en 100 procent elektrisk Jimny. Mikro-firehjulstrækkeren sælges i dag kun som varebil med benzinmotor.

TEKST Morten B. Bek FOTO PR

Det er et par uger siden, Suzuki løftede sløret for den første Jimny nogensinde med fem døre. Det var en god og på samme tid dårlig nyhed, for Jimny med fem døre er ikke lavet til Europa.

Nu har vi endnu en Jimny-nyhed, og den er der langt mere kød på. Suzuki har præsenteret sin produktstrategi frem mod 2030, som inkluderer fem helt nye elbiler. Den første bliver en crossover i S-Cross-kategorien, inspireret af konceptbilen eVX, men blandt de fem biler er også en 100 procent elektrisk Jimny.

LÆS OGSÅ | Billederne af Suzuki Jimny med 5 døre er til at græde over

Jimny, som den produceres i dag, kom på markedet i 2018 med 1,5-liters benzinmotor. Men den blev hurtigt pillet ud igen, fordi den udleder for store mængder CO2 til at kunne sælges i Europa. Den er dog kommet tilbage som varevogn på gule plader, fordi kravene til den slags biler er mindre restriktive.

Som elbil vil Jimny igen kunne sælges med bagsæde. Den vil som elbil blive relevant for langt flere danskere – som en mikro-firehjulstrækker (cirka 365 cm) med fedt design og “grønt” image.

Suzuki Jimny
Sådan ser Jimny ud nu, og at dømme efter silhouet-billedet fra den nye produktstrategi, bliver elbilen ikke meget anderledes

En mikro-firehjulstrækker med kant

Det er ikke meget, vi har at gå ud fra, når det kommer til detaljer om den elektriske Jimny. Den optræder som en mørk figur på en oversigt med fire andre elbiler – deriblandt hvad der ligner en genopstået Wagon R – og uden videre information.

Men den mørke bil har det kantede design, som den Jimny vi kender. En lille boks på hjul med stor frihøjde. Grillen bevarer sine fem rektangulære åbninger, men der er friske forlygter med fire trekanter i hver lygte som LED-kørelys.

LÆS OGSÅ | Suzuki tegner billedet af kommende elbil

Suzuki arbejder på en ny platform til sine elbiler, men om den elektriske Jimny bruger den platform, er ikke vildt sandsynligt. Som firehjulstrækker med chassisramme (karrosseriet fæstnes på rammen og er ikke bærende for bilen), er det mere sandsynligt, at Suzuki konverterer Jimny, som den er i dag.

Jimny er en firehjulstrækker, der kan langt mere end bare se godt ud. Jimny er en arbejdshest, som kan mere end bare tage kantstenen i byen. Vi forventer selvfølgelig, at den elektriske Jimny vil have firehjulstræk, hvorfor den har brug for mindst to elmotorer. Det bliver en revolution i forhold til den alt andet end raffinerede 1,5-liters benzinmotor med 102 hk, den fås med i dag.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS