april 11, 2024

Ny Tesla Model Y-variant får længere rækkevidde

Tesla Model Y Long Range fås nu med baghjulstræk, og fraværet af en elmotor på forakslen giver både længere rækkevidde samt lavere pris.

TEKST Simon Hallenslev FOTO Bilbasen

Mens vi venter på et facelift til Model Y á la det, som Model 3 har fået med Highland-opdateringen, køber Tesla sig lidt tid med en ny variant. Nu lanceres nemlig en Tesla Model Y Long Range med baghjulstræk.

Man fjerner en elmotor i den hidtidige Long Range-variant, ikke kun for at strække rækkevidden længere, men også for at presse prisen yderligere. Den nye variant placerer sig således midt imellem den billigste Model Y og Long Range-varianten med firehjulstræk.

600 km i rækkevidde

Tesla Model Y Long Range med firehjulstræk kører 533 km på en opladning. Fraværet af en elmotor på forakslen betyder, at Tesla Model Y Long Range med baghjulstræk strækker opladningen til 600 km fra et (forventeligt) tilsvarende batteri. Her skriver jeg forventeligt, fordi Tesla aldrig har været udpræget åbne om batterispecifikationer.

Med et forbrug på 14,9 kWh pr. 100 km er den nye variant den mest effektive Model Y med en pæn margin. Lader man på Tesla Superchargers, vil en pendler med 80 km til og fra arbejde slippe med 125 kr. om ugen i strøm, hvis man tager udgangspunkt i Teslas gennemsnitspris på 2,10 kr. Pr. kWh.

Foruden et flottere forbrug og en længere rækkevidde, fås den nye variant med baghjulstræk også for 25.000 kr. mindre end den firehjulstrukne med en pris på 384.990 kr. Det eneste kompromis er, at Long Range Baghjulstræk er ét sekund langsommere fra 0 til 100 km/t.

Den maksimale opladningshastighed er samme 250 kW, som den firehjulstrukne variant, ligesom den nye baghjulstrækker også må trække samme 1.600 kg på krogen. Vægtforskellen på de to er nemlig ikke mere end 20 kg.

Den nye variant kan prøvekøres fra i dag, mens de første leveringer starter inden for et par dage.


SPECIFIKATIONER

Tesla Model Y Long Range RWD

Motor: Elmotor (bagtil)
Ydelse: –
0-100 km/t: 6 sekunder
Tophastighed: 217 km/t
Forbrug: 14,9 kWh/100 kilometer
Batteristørrelse: Ca. 75 kWh
Ladekapacitet: 250 kW
Rækkevidde: 600 kilometer
Mål (L/B/H): 475/192/162 cm
Køreklar vægt: 1.959 kg
Trækvægt: 1.600 kg
Bagagerumsvolumen: Op til 2.158 liter

Pris: 384.990 kr. (Model Y fås fra 359.990 kr.)
Privatleasing (engangsydelse/mnd. ydelse): Kontakt forhandler
Beskatningsgrundlag, firmabil: Kontakt forhandler

Del artikel:

Find brugte Tesla Model Y til salg på Bilbasen

Andre fandt dette interresant

Hvad sker der, Mitsubishi?

Mitsubishi i Danmark virker til at være gået i dvale. De nyeste modeller på Renault-basis findes ikke i Danmark, og den nye Outlander lader vente på sig. Nu er der facelift til den Captur-baserede ASX.

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS