Kategorier
Nyheder

Mercedes tilbagekalder 1 million ældre biler – se om din bil er berørt

Hvis ejer en ældre Mercedes, får du måske en uventet værkstedsindkaldelse inden længe. Mercedes tilbagekalder nemlig godt 1 mio. biler på verdensplan grundet en bremsefejl. Se om din bil er berørt.

Tekst: Simon Hallenslev
Foto: Mercedes PR

993.407. Så mange Mercedes-modeller skal forbi et værksted den kommende tid som følge af Mercedes’ massetilbagekaldelse. Og hvor tilbagekaldelser af denne kaliber normalt omfatter nye modeller, der netop er sendt på markedet, er her tale om ældre Mercedes-modeller.

Helt specifikt er der tale om Mercedes M-Klasse, Mercedes GL-Klasse, og Mercedes R-Klasse, der er produceret fra 2004 til 2015. Er du ejer af sådan én, kan du med al sandsynlighed se frem til et snarligt værkstedsbesøg, hvor bremsefejlen skal udbedres.

Vi ser nærmere på fejlen og snakker med Mercedes Danmark.

Korrosion på bremsesystemet

Det er Transportministeriet i Tyskland, KBA, der har udstedt tilbagekaldelsen på vegne af Mercedes. Af dem beskrives fejlen som potentiel korrosion på bremseforstærkeren, hvilket i yderste udstrækning kan betyde, at forbindelsen mellem bremsepedal og -system kan forstyrres.

Mercedes har bekræftet tilbagekaldelsen i en officiel udmelding til nyhedsbureauet AFP. Her beskrives det, at tilbagekaldelsen kommer som resultat af analyser af synsrapporter fra enkelte, isolerede biler.

LÆS OGSÅ | Den elektriske fremtid nærmer sig hos AMG

I sjældne tilfælde med meget svær korrosion er der risiko for, at en hård katastrofeopbremsning kan beskadige bremseforstærkeren. Særligt den direkte forbindelse mellem bremseforstærker og -pedal er i risiko ved svær korrosion.

Hvis denne forbindelse beskadiges, vil bilen ikke kunne bremses, hvilket naturligt øger risikoen for alvorlige ulykker. Af samme årsag fraråder Mercedes de berørte kunder til at køre i bilen, før bilen er tilbagekaldt og inspiceret.

Samtlige 993.407 biler skal på værksted og inspiceres, hvorefter det klarlægges, om den pågældende bil er berørt af problemet. Er den det, vil de berørte dele i bremsesystemet naturligvis blive udskiftet.

Ingen danske tal

Til Bilbasen fortæller PR- og kommunikationschef for Mercedes Danmark, Mads Nilsen, at der ikke kommenteres på specifikke tal for de danske tilbagekaldelser. De berørte Mercedes-kunder vil få løbende besked og vil blive indkaldt af deres lokale Mercedes-forhandler.

Af de 993.407 biler, der tilbagekaldes, forventes det, at omkring 70.000 er tyske. Tallene for tilbagekaldelser i øvrige lande er, ligesom de danske, ikke offentliggjort af Mercedes.

Artiklen opdateres …

Af Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.