Kategorier
Elektrisk Nyheder

Den elektriske fremtid nærmer sig hos AMG

Vision AMG er første signal om en ny fuldelektrisk model fra Mercedes-AMG. Tyskerne arbejder på en helt ny platform til elbiler, og første skud er konceptbilen – en elbil kommer i 2025.

TEKST Morten B. Bek FOTO PR

For bare et par år siden kunne en bilproducent let og elegant snige sig uden om elbiler, hvis mærket ligesom ikke passede til den fulde elektrificering. Men nu er elbilerne ikke et hvis for 99 procent af alle bilmærker – men et når. Rolls-Royce er i gang med at lægge sidste hånd på deres første elbil. Så ved man, at elbilen virkelig er blevet stueren.

Hos Mercedes-AMG har fokus altid været på benzin og mange hestekræfter, og den legendariske 6,2-liters V8 fra bl.a. tidligere generationer AMG C 63 står som toppen af udviklingen af benzinmotorer for mange af os. Springet til elbiler bliver derfor ikke nemt for Mercedes-AMG.

LÆS OGSÅ | Første C-Klasse AMG med fire cylindre

Springet skal tages, og AMG-folkene i Affalterbach lover, at en elbil kommer på gaden i 2025. Det er godt og vel 3 år, og AMG starter helt fra bunden. På trods af platformen i de nye EQ-modeller fra Mercedes (EQS, EQE, EQS SUV), laver AMG sin helt egen platform til elbiler. Med fokus på ydelse og masser af den.

AMG.EA er ny fra ende til anden, top til bund

De færreste ved, at AMG allerede en gang har lavet en elbil. I 2012 elektrificerede tyskerne deres sportsvogn, SLS AMG. Fire elmotorer og et batteri på 60 kWh. SLS AMG Electric Drive havde en rækkevidde, målt efter en gammel norm, på 250 kilometer, og langt over 700 hk. Færre end 100 SLS AMG Electric Drive blev produceret.

Den første af de nye elbiler på den kommende AMG.EA-platform, bliver ingen modificeret udgave af nogen eksisterende model. Karrosseriet, hvis det kommer til at få form efter den nye konceptbil, bliver vindglat, lavt og langt. Vision AMG minder meget om en anden ny konceptbil fra fætrene hos Mercedes-EQ: Vision EQXX.

LÆS OGSÅ | En vision med en mission – Mercedes-Benz Vision EQXX

Alt til platformen er nyt og udviklet internt. Teknologien, elmotorerne og batteriet udvikles hos AMG.

2025 er endnu langt ude i fremtiden, men AMG lover allerede nu, at elbilerne på den nye platform kommer med samme spænding og køredynamik som de AMG-modeller, vi allerede kender. Kombiner det med lang rækkevidde og fedt design, og AMG er godt på vej ind i en lys fremtid.

Af Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.