Nyheder

Ny Nissan Qashqai skal være Danmarks bedst sælgende

Nissan Qashqai
Den prisbillige og højbenede Qashqai har siden introduktionen været en massesællert herhjemme såvel som i hele Europa. Nu er Nissan klar med tredje generation af Qashqai, der kommer til salg i Danmark løbet af sommeren 2021. Se billederne her.

Af: Simon Hallenslev / d. 18. februar 2021

Længe har Nissan Qashqai ligget i spidsen af nybilsalget i Danmark. I 2019 blev den Danmarks bedst sælgende bil med 7.325 solgte eksemplarer og fjerde bedst sælgende i 2020 med 4.802 solgte eksemplarer. I alt er Qashqai solgt i 36.000 eksemplarer herhjemme siden introduktionen i 2007.

Nu er Nissan klar til at tage førstepladsen tilbage med tredje generation af Qashqai, som ikke alene er blevet væsentligt skarpere at se på men også har fået en helt ny platform, hvor to spritnye drivlinjer medfølger. Det er næppe nogen overraskelse, at disse drivlinjer er elektrificeret.

Den nye Qashqai kommer dermed med som 12V mild hybrid samt med et såkaldt ’e-Power’-system, som betyder, at bilen udelukkende drives af en elmotor, mens batteriet oplades af forbrændingsmotoren.

Hybridbil uden stik

Mens den nye Nissan Qashqai både er blevet større og flottere at se på, er den største nyhed nok e-Power-drivlinjen. En hybriddrivlinje uden stik, der får teknologi fra den elektriske Nissan Leaf, som har kørt på de danske og europæiske landeveje siden 2010.

Med dette system udstyres Qashqai med et batteri med en integreret motor på 1,5 liter med 190 hk, der oplader batteriet. Herudover er bilen udstyret med en generator, inverter og en elektrisk motor på 140 kW.

LÆS OGSÅ | DUEL: Honda Jazz og Toyota Yaris beviser, at hybrider uden ladekabel giver mening

Det betyder altså, at Qashqai køres som en elbil og udelukkende er drevet af den elektriske motor, mens batteriet lades op af den integrerede forbrændingsmotor. Derfor er der ingen stik og ingen behov for at lade bilen op, trods den drives af en elmotor.

Varianterne med 12V mild hybrid udbydes med 140 hk og 158 hk fra en 1,3-liters benzinmotor. Qashqai med 140 hk fås med forhjulstræk og en manuel gearkasse med seks trin, mens varianten med 158 hk fås med både forhjuls- og firehjulstræk og ny automatgearkasse.

Ny platform er stivere og lettere

Den nye Qashqai-platform hedder CMF-C, og er et resultat af den strategiske alliance, som Nissan, Renault og Mitsubishi indgik i 2018. Det er en platform, der giver en række håndgribelige fordele, sammenlignet med den gamle Qashqai-platform, og som vi samtidigt får at se i fremtidige modeller fra de tre bilmærker.

Den nye Nissan Qashqai kommer til at fylde lige så meget på landevejen som den gamle, men bliver mere rummelig grundet den nye platform og konstruktion. Derudover er den nye platform 41% stivere, hvilket bør give bedre køreegenskaber.

Både platform og konstruktion er også lettere i den nye Qashqai, hvor der eksempelvis er sparet 2,6 kg alene på bagsmækken, som er lavet af en kompositmateriale. For- og bagdørene, forkofanger og tag er nu lavet af aluminium, der giver en samlet vægtbesparelse på 21 kg.

Simon - billede
Om forfatteren

Simon Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon i det daglige roder med. På Bilbasen kombinerer han sin viden om ting som SEO og klik-rater fra CBS med den brændende passion for biler.