Kategorier
Elektrisk Nyheder

Polestar 2 bliver tunet i ny opdatering

Ejer du en Polestar 2 Long Range Dual Motor? Nu kan du gøre den hurtigere ved blot et tryk eller to på infotainmentskærmen. Polestar tilbyder nemlig trådløs tuning med ny opdatering.

Af: Simon Hallenslev / d. 7. december 2021

Hvis du synes, at din Polestar 2 Long Range Dual er lige sløv nok med sine 408 hk og 660 Nm, kommer Polestar dig nu til undsætning med en trådløs tuning. En tuning, der hverken kræver en tur på rullefelt eller forbi din lokale Polestar-mekaniker.

Polestar er tro mod deres ophav. Deres historie starter nemlig netop i tuningsverden. De startede i midten af 90’erne med at tune og optimere Volvos racerbiler, der blandt andet deltog i STCC (Swedish Touring Car Championship). Stødt og roligt fik Polestar en større rolle som Volvo-tuner med en status, der minder om, hvad AMG er for Mercedes-Benz.

LÆS OGSÅ | DUEL: Er Polestar 2 elbilen, der kan vippe Tesla Model 3 af pinden?

Med nye, kinesiske Volvo-ejere ved roret fik Polestar i 2017 lov til at løsrive sig som elbilproducent, hvor de på rekordtid har sparket døren ind til det europæiske elbilmarked. For nyligt blev det til en solid andenplads til Årets Bil i Danmark 2022 efter blot to år på markedet med Polestar 2.

Den seneste opdatering viser, at Polestar husker, hvor de kommer fra. Selvstændighed og kinesiske ejere har ikke fjernet tunings-DNA’et fuldstændigt! Nu tilbyder Polestar en trådløs tuning, der giver et ekstra skud kræfter svarende til en hel VW Up.

En mikrobil mere

For langt de fleste er Polestar 2 rigeligt hurtig med 408 hk og en acceleration fra 0 til 100 km/t på bare 4,7 sekunder. Alligevel kan man som ejer af en Polestar 2 Long Range Dual Motor nu opdatere sig til 67 hk oven i de 408 hk. Altså, kræfterne fra en hel mikrobil oven i hatten ved blot et tryk på en knap.

Foruden de ekstra 67 hk får man i opdateringen også 20 Nm. Dermed får Polestar 2 svimlende 476 hk og 680 Nm, hvis man vælger opdateringen. 

SE OGSÅ | VIDEO: Polestar 2 – den første elbil fra det nye Polestar

De ekstra kræfter i Polestar 2 gør naturligvis noget ved præstationerne. Opdateringen skærer også 0,3 sekunder af accelerationen fra 0 til 100 km/t. Nu tager Polestar 2 fra 0 til 100 km/t på kvikke 4,4 sekunder. Polestar understreger, at de ekstra kræfter hovedsageligt fungerer som boost i mellemaccelerationer.

Accelerationen fra 80 til 120 km/t tager med den nye opdatering kun 2,2 sekunder, hvilket er et halvt sekund hurtigere. Det er ikke anført, om opdateringen påvirker bilens rækkevidde.

Den trådløse tuning kan tilvælges i Polestar Extras-webshoppen. Den hentes som en software-download, der leveres til Polestar 2 med en OTA-opdatering (Over-the-Air). Opdateringen er indtil videre kun tilgængelig for europæiske kunder.

Af Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.