Omregistrering af campingvogn - Hvordan gør man?
marts 3, 2021

Omregistrering af campingvogn – Hvordan gør man?

Hvis du har købt en campingvogn brugt, sker der et ejerskifte, og så skal du omregistrere campingvognen. Men hvordan gør man egentlig, og hvad er prisen? Få svarene i denne guide.

Af: Bilbasen Blog / d. 5. marts 2021

Campingvognen er på mange måder udtryk for den ultimative frihed idet, du kan køre ud i det blå og vide, at du tager hjemmet og hyggen med overalt. Har du købt campingvognen brugt, skal du imidlertid lige omregistrere den, før du benytter denne store, nyfundne frihed.

Omregistrering af campingvogn sker ved ejerskifte for, at motorregistret altid har korrekte data stående over, hvem der ejer et køretøj, og omregistreringen skal ske inden tre uger efter købet.

LÆS OGSÅ | Værd at vide før du drager på kør-selv-ferie

Du kan omregistrere en campingvogn på tre forskellige måder:

– Ved at gå ind på Motorregistrets hjemmeside.

– Ved at bruge appen Ejerskifte.

– Hos en nummerpladeoperatør for eksempel en forhandler eller synshal.

– På en af Motorstyrelsens ekspeditioner du finder i Aarhus, Aalborg, Odense og Høje Taastrup.

Omregistrering af campingvogn online

Den nemmeste måde at omregistrere din campingvogn på er helt klart selv at gøre det ved at gå ind på motorregister.skat.dk. Her kan du omregistrere de fleste typer køretøjer inklusiv campingvogne.

Du skal bruge følgende oplysninger for at omregistrere din campingvogn:

– Dit NemID

– Campingvognens registreringsattest

Processen er ret simpel idet du blot skal logge på motorregistret og registrere køretøjet med oplysningerne fra registreringsattesten, hvorefter ejerskabet er overført til dig.

Omregistrering af campingvogn ved personligt fremmøde

Ønsker du at undgå omregistrering online, kan du få en forhandler eller synshal til at gøre det – eller møde op på ét af Motorstyrelsens kontorer.

Her skal du medbringe følgende oplysninger for at omregistrere campingvognen:

– Campingvognens registreringsattest

– Billedlegitimation

Hvis du omregistrerer campingvognen på vegne af en anden, skal du ud over de ovenstående oplysninger medbringe en fuldmagt fra vedkommende, som dokumentation for, at du handler i deres sted.

Omregistrering af campingvogn – Hvad er prisen?

Hvad det koster, at omregistrere din campingvogn afhænger af, hvor du foretager omregistreringen.

Det billigste er selv at ordne omretgistreringen på Motorregistrets hjemmeside, men her følger en oversigt over de forskellige priser:

– Selvbetjening hos Motorregistret online koster 340 kr.

– Personlig henvendelse til Motorstyrelsens ekspeditioner koster samlet 480 kr. for omregistreringen på 380 kr. og et gebyr på 100 kr. for personlig betjening.

– Omregistrering via nummerpladeoperatør som en forhandler eller synshal, varierer i pris afhængig af operatøren, så spørg dig frem, hvis det er aktuelt for dig.

Du kan finde nærmeste motorekspedition på skat.dk og nærmeste nummerpladeoperatør her.

Skal campingvognen synes ved omregistrering?

Hvorvidt du skal til syn med din nye, brugte campingvogn inden omregistrering afhænger af campingvognens alder, og hvornår den sidst er blevet synet.

Er din campingvogn yngre end fem år, skal du som udgangspunkt ikke bekymre dig om at få foretaget syn, med mindre du selv vurderer det nødvendigt.

Hvis campingvognen er mere end fem år gammel, og det er mere end to år siden, den sidst er blevet synet, så skal vognen synes, inden du kan omregistrere den.

Er campingvognen 10 år eller ældre skal den synes før omregistrering såfremt, der er gået mere end ét år siden sidste syn.

Derudover skal campingvognen synes, hvis du har købt den i udlandet eller der er lavet ændringer i vognens konstruktion.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Bilbasen

Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS