Ugens fund: Clio V6 er et unikt samlerobjekt og en lille hidsigprop
Renault Clio V6 er et bud på, hvad der sker, når Renault skejer fuldkommen ud og smider en 3.0-liters V6-centermotor i en minibil .
Af: Bilbasen Blog / d. 5. marts 2021
Campingvognen er på mange måder udtryk for den ultimative frihed idet, du kan køre ud i det blå og vide, at du tager hjemmet og hyggen med overalt. Har du købt campingvognen brugt, skal du imidlertid lige omregistrere den, før du benytter denne store, nyfundne frihed.
Omregistrering af campingvogn sker ved ejerskifte for, at motorregistret altid har korrekte data stående over, hvem der ejer et køretøj, og omregistreringen skal ske inden tre uger efter købet.
LÆS OGSÅ | Værd at vide før du drager på kør-selv-ferie
Du kan omregistrere en campingvogn på tre forskellige måder:
– Ved at gå ind på Motorregistrets hjemmeside.
– Ved at bruge appen Ejerskifte.
– Hos en nummerpladeoperatør for eksempel en forhandler eller synshal.
– På en af Motorstyrelsens ekspeditioner du finder i Aarhus, Aalborg, Odense og Høje Taastrup.
Den nemmeste måde at omregistrere din campingvogn på er helt klart selv at gøre det ved at gå ind på motorregister.skat.dk. Her kan du omregistrere de fleste typer køretøjer inklusiv campingvogne.
Du skal bruge følgende oplysninger for at omregistrere din campingvogn:
– Dit NemID
– Campingvognens registreringsattest
Processen er ret simpel idet du blot skal logge på motorregistret og registrere køretøjet med oplysningerne fra registreringsattesten, hvorefter ejerskabet er overført til dig.
Ønsker du at undgå omregistrering online, kan du få en forhandler eller synshal til at gøre det – eller møde op på ét af Motorstyrelsens kontorer.
Her skal du medbringe følgende oplysninger for at omregistrere campingvognen:
– Campingvognens registreringsattest
– Billedlegitimation
Hvis du omregistrerer campingvognen på vegne af en anden, skal du ud over de ovenstående oplysninger medbringe en fuldmagt fra vedkommende, som dokumentation for, at du handler i deres sted.
Hvad det koster, at omregistrere din campingvogn afhænger af, hvor du foretager omregistreringen.
Det billigste er selv at ordne omretgistreringen på Motorregistrets hjemmeside, men her følger en oversigt over de forskellige priser:
– Selvbetjening hos Motorregistret online koster 340 kr.
– Personlig henvendelse til Motorstyrelsens ekspeditioner koster samlet 480 kr. for omregistreringen på 380 kr. og et gebyr på 100 kr. for personlig betjening.
– Omregistrering via nummerpladeoperatør som en forhandler eller synshal, varierer i pris afhængig af operatøren, så spørg dig frem, hvis det er aktuelt for dig.
Du kan finde nærmeste motorekspedition på skat.dk og nærmeste nummerpladeoperatør her.
Hvorvidt du skal til syn med din nye, brugte campingvogn inden omregistrering afhænger af campingvognens alder, og hvornår den sidst er blevet synet.
Er din campingvogn yngre end fem år, skal du som udgangspunkt ikke bekymre dig om at få foretaget syn, med mindre du selv vurderer det nødvendigt.
Hvis campingvognen er mere end fem år gammel, og det er mere end to år siden, den sidst er blevet synet, så skal vognen synes, inden du kan omregistrere den.
Er campingvognen 10 år eller ældre skal den synes før omregistrering såfremt, der er gået mere end ét år siden sidste syn.
Derudover skal campingvognen synes, hvis du har købt den i udlandet eller der er lavet ændringer i vognens konstruktion.
Renault Clio V6 er et bud på, hvad der sker, når Renault skejer fuldkommen ud og smider en 3.0-liters V6-centermotor i en minibil .
Få et overblik over, hvilke udgifter du bør have med i regnestykket, når du skal vurdere, hvad en bil koster at eje, og hvordan du kan reducere udgifterne.
Den første Kona EV var begavet med lang rækkevidde og en kraftig elmotor, men den led af pladsmangel og kedelige køreegenskaber. Den nye roder bod på begge dele.
Fodboldspillere og forretningsfolk, narkobaroner og oliesheiker. De elsker deres Mercedes G-Klasse – de bruger dem bare ikke ordentligt. Det er synd, og det synes Mercedes også.
Den nye udgave af Lexus’ luksus-SUV har fedt design, tonsvis af udstyr og en attraktiv pris. Men affjedringen og drivlinjen i plug-in hybriden hænger ikke sammen.
Elbiler er kommet for at blive, og det vælter ind med nye modeller på markedet i Danmark. Vi har lavet en samlet liste med alle elbiler i Danmark 2023 – inklusive priser og rækkevidde på de forskellige modeller. TEKST Jacob Dalby FOTO PR (4. marts 2021 – opdateret 10. juli 2023) Elbiler i Danmark i […]