maj 28, 2021

Hvor langt kører en hybridbil på literen?

Overvejer du at købe en hybridbil? Hvis du gør, har du sikkert overvejet, hvor langt hybridbiler kører på literen. Du kan få svaret i denne artikel og blive klogere på, hvordan den avancerede hybridteknologi får bilens brændstof til at række længere.

Af: Bilbasen Blog / d. 28. maj 2021

Hybridbiler er kendetegnet ved deres kombination af elmotor og forbrændingsmotor. Når vi ser på, hvor langt en hybridbil kører på literen, kommer den avancerede hybridteknologi da også til sin ret.

Sammenspillet mellem de to forskellige motorsystemer betyder nemlig, at hybridbilens brændstof rækker langt. Du kan næsten se det for dig. Den elektriske motor assisterer forbrændingsmotoren eksempelvis i igangsætningerne og accelerationerne, som er særligt brændstoftunge. På den måde holdes bilens samlede forbrug af brændstof nede.

LÆS OGSÅ | 2020 oversigt: Se alle elbiler i Danmark samt rækkevidde og pris

Hvor langt, hybridbiler kører på literen, afhænger af modellen, modellens vægt og motortype, men typisk ligger standard hybridbiler omkring 20-30 kilometer på en liter. Det viser en oversigt på fueleconomy.gov, som er en hjemmeside, hvor Energiministeriet i USA publicerer informationer om biløkonomi til forbrugerne. Oversigten er baseret på hybridbiler fra 2019 og 2020.

Hvor langt hybridbiler kører på literen er også afhængigt af, hvordan du bruger bilen. De fleste hybridbiler er udviklet til at mindske brændstofforbruget ved bykørsel. Det er ved bykørsel, at elmotorens evne til assistere benzinmotoren med de benzintunge igangsætninger og accelerationer virkelig gør en forskel. Hvis du er på udkig efter en bil, som primært skal bruges til motorvejskørsel, får du knap så meget værdi ud af en hybridbil.

Bruger du primært din bil bykørsel, kan du til gengæld forvente en rigtig god brændstoføkonomi.

Hvor langt kører en plugin-hybridbil på literen?

Når vi taler om, hvor langt hybridbiler kører på literen, skal vi også se nærmere på plugin-hybridbiler.

Plugin-hybridbiler kaldes også for opladningshybrider. Bilerne er på mange måder identiske med standard hybridbiler, men med den afgørende forskel, at plugin-hybrider kan oplades ved ladestationer eller i stikkontakt. På samme måde som elbiler kan.

Traditionelle hybridbiler må som bekendt “nøjes” med kun at få opladet deres batteri, når forbrændingsmotoren arbejder.

LÆS OGSÅ | TEST: Den bedste VW Tiguan kombinerer benzin og strøm

Evnen til at kunne kobles på en ladestation har stor betydning for, hvor langt plugin-hybridbiler kan køre på literen sammenlignet med traditionelle hybrider. Plugin-hybridbiler er nemlig legendariske for deres rækkevidde og brændstoføkonomi.

Hvor langt, plugin-hybridbiler kører literen, afhænger af modellen, men typisk ligger de omkring 80 kilometer på literen. Det viser Danmarks Statistiks oversigt over energieffektiviteten for nyregistrerede biler i 2020.

Det fremgår af oversigten, at plugin-hybridbiler er den type bil af alle biler på markedet, der har den største energieffektivitet.

Opladningshybriderne er til gengæld også blandt de dyreste biler på markedet. De billigste modeller koster omkring 250.000 kroner.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Bilbasen

Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS