Kategorier
3X Nyheder

Aldrig set billigere: 3 brugte premiumbiler til lavpris

Nu er det ikke længere nødvendigt med den helt tunge tegnebog, hvis du drømmer om en premiumbil. Her får du tre anbefalinger på en brugt én af slagsen til godt 300.000 kr.

Af: Esben Skrumsager / d. 20. maj 2019

Støjsvag kabine, komfortable lædersæder med køl og selvfølgelig automatgear. Det er nogle af kendetegnene ved en premiumbil, der, med sit eksklusive design, byder på maksimal køreglæde og et højt udstyrsniveau.

Faldende bilpriser har gjort, at det ikke længere er uopnåeligt for de danske firmabilister at få adgang til de luksuriøse bilmærker som eksempelvis Mercedes-Benz, Audi eller BMW. Dette er specielt gældende, hvis man undersøger brugtbilmarkedet – her er der nemlig væsentlige penge at spare.

– Priserne på brugte biler faldt markant gennem 2018, og de er ikke steget siden. Det gælder især bilerne i den dyre ende af premiumklassen. Derfor kan du få en tre-fire år gammel Audi A6, BMW 5-serie eller Volvo V90 til under halvdelen af nyprisen, siger Jan Lang, der er markedsanalytiker hos Bilbasen.

Tyske mærker er de mest populære i klassen

For få år siden var det biler som Ford Mondeo, VW Passat og Toyota Avensis, der var de mest populære brugte firmabiler i prisklassen omkring 300.000 kr. Men i takt med, at bilerne er blevet billigere i Danmark, så er efterspørgslen efter de mere luksuriøse firmabiler steget markant.

I dag er det premium-modellerne såsom Mercedes E-klasse, Audi A6 og BMW 5-serie, som er ubetinget de mest populære i forhold til efterspørgslen.

LÆS OGSÅ | Kongen af premium: Stor brugttest af BMW 5-serie Touring

I en markedsanalyse fra Bilbasen udgør de tyskproducerede mærker faktisk seks ud af de ti mest efterspurgte firmabiler i prisklassen 250.000-400.000 kr.

– Der er i øvrigt fine alternativer til de tyske mærker, hvis man vil have en anden bil end naboens. Volvo er på vej frem med modeller som S- og V90 ligesom Jaguar i form af XF, som også er et populært alternativ til tyskerne, påpeger Jan Lang.

Hvis premiumbilen kører på diesel

Skal premiumbilen være en dieselbil, så er det en god idé at være opmærksom på, om den er udstyret med en motor, der lever op til Euro 6-standarden, der trådte i kraft fra september 2015. Dieselbiler med Euro 6-motorer er nemlig de mest moderne og mindst forurenende, og det betyder meget for gensalgsværdien.

Her får du tre gode bud på en brugt premiumbil til ca. 300.000 kr.

Den populære – Audi A6

Ser vi på antallet af søgninger, så ligger Audi i toppen. Dette gælder også for udbuddet på Bilbasen. Mere specifikt er Audi A6 den mest populære af disse, og det er faktisk den model, som i gennemsnit har det laveste kilometer-tal i forhold til prisen.

TIL SALG | Søg efter Audi A6 på Bilbasen

For 300.000 kr. kan du få denne Audi A6 stationcar fra slutningen af 2015, som har kørt lige over 100.000 km:

Det engelske alternativ – Jaguar XF

Er man på udkig efter engelsk luksus, skal man være villig til at spendere en smule mere.

Det engelske mærke Jaguar, der betegnes som værende en af de store ’katte’ i premiumfamilien, byder også på en anelse mere prestige end sine konkurrenter. Og med langt over en halvering af nyprisen kan du for ca. 350.000 kr. købe denne Jaguar XF modelår 2015, som har kørt knap 130.000 km.

Den nye i klassen – Volvo V60

Svenske Volvo, der er kendt for deres nordiske design og høje sikkerhed, er de seneste år blevet mere og mere efterspurgt på blandt andet Bilbasen.

Volvo V60 er dog den mest populære, og det skyldes måske, at den er bygget på samme platform som storbror-modellerne i 90-serien, samtidig med at den prismæssigt ligger lige under konkurrenterne.

Du kan for knap 250.000 kr. få fingrene i denne Volvo V60 fra 2016 med under 100.000 kilometer på tælleren.

Top 10: De mest søgte premium-firmabiler på Bilbasen

1. Audi A6
2. BMW 5-serie
3. Mercedes E-klasse
4. Audi A5
5. Volvo V60
6. Skoda Superb
7. BMW 4-serie
8. Mercedes CLA-klasse
9. Volvo V70
10. Jaguar XF

Søgningen er foretaget i prisintervallet 250.000-400.000 kr. fra d. 1/1-19 til 1/5-19

Af Esben Skrumsager

Bilnyheder fra ind- og udland samt tests af nye biler med fokus på praktiske egenskaber for familien er Esben Skrumsagers fokusområder.

Med erfaring fra blandt andet Ekstra Bladet, Søndagsavisen og Bil Magasinet er Esben på trods af sine blot 30 år en erfaren herre inden for motorjournalistik.

Esben har en forkærlighed for de tyske bilmærker. Porsche er blandt favoritterne, og privat fragter han familien rundt i en BMW 3-serie fra 2014 (F31). Når vejret tillader det, foretrækker han dog ofte sin motorcykel.