februar 26, 2024

Prischok: Honda E:Ny1 nedsat med 100.000 kr.

Honda har skåret op til hele 86.000 kr. af prisen på den elektriske E:Ny. Når gratis metallak og gratis serviceaftale tælles med, er prisen reduceret med op til 100.500 kr.

TEKST Morten Bek FOTO PR

Jeg har en prisliste fra Honda liggende på computeren fra 2. juni 2023. Den indeholder blandt andet priserne på den dengang helt nye elbil E:Ny1, og af de to varianter – Elegance og Advance – kostede den billigste 372.200 kr.

Jeg har også en prisliste fra midten af juli 2023, hvor den billigste var skåret ned til 329.900 kr., som den har kostet indtil nu. Den pris har helt åbenlyst ikke kastet et prangende salg af sig, så nu har Honda endnu engang taget affære.

De nye priser er tankevækkende og illustrerer, hvor usikkert det er, som kunde, at købe en ny elbil, og hvor svært det er for nogle bilmærker overhovedet at være med. Den nye pris per 1. marts for E:Ny1 med Elegance-udstyr, som i juni sidste år kostede 372.200 kr. er nu 255.000 kr.

Det er svært at forklare, hvordan en ny bil kan få en så meget lavere pris, hvis producent og importør stadig skal tjene penge på den, men som kunde kan man være ligeglad. Så længe man altså ikke allerede har købt en E:Ny1 før den nye prisnedsættelse, for så er det mange tusinde kroner, bilen har mistet i værdi.

255.000 kr. inkluderer metallak og serviceaftale

For lige at genopfriske, hvilken bil vi har med at gøre, så er E:Ny1 en bil i klasse med Hyundai Kona EV og Kia Niro EV. Kompakt, men rummelig og med kræfter nok. Den har 204 hk og et batteri, der giver en WLTP-rækkevidde på 412 kilometer.

E:Ny1 i den billigste variant, Elegance, har aldrig været en underudstyret basismodel: LED-lygter, 18″ alufælge, nøglefri betjening, bakkamera, infotainment med 15,1″ touchscreen, el-justerbart førersæde, indtræk i kunstlæder og adaptiv fartpilot er et uddrag af en omfattende liste.

Men nu inkluderer prisen, som altså er 255.000 kr., også metallak og serviceaftale (fem år), som før kostede henholdsvis 10.000 kr. og 4.500 kr. Det er så meget elbil for pengene, at selv BYD Dolphin begynder at se dyr ud. I forhold til priserne i juni er det en vild besparelse: 131.700 kr. Selv hvis udgangspunktet er priserne, som de har været indtil nu, er det en besparelse på cirka 90.000 kr.

Endnu større besparelse på den dyreste udgave

Der findes kun en enkelt styrke til elmotoren og en batteristørrelse, men der findes to udstyrsniveauer. Elegance og så Advance, som kommer med en endnu større besparelse. Med metallak og serviceaftale koster E:Ny1 nu 275.000 kr.

Før prisnedsættelsen kostede Advance-versionen 360.900 kr., og den oprindelige pris fra før første prisnedsættelse var 403.200 kr. Det er en besparelse på over 100.000 kr., når metallak og serviceaftale tælles med, i forhold til den hidtidige pris – og en voldsom besparelse på 142.700 kr.

Advance-udgaven kommer med el-betjent bagklap, varme i rattet, 360 graders kamera, p-sensorer hele vejen rundt og panoramatag i glas.

Spørgsmålet er så, om andre bilmærker opfatter Honda og de nye priser på E:Ny1 som en trussel. Honda har minimal tilstedeværelse på nybilsmarkedet, og det er kun endnu mindre, når det kommer til elbiler. For danskere som er ude efter en rummelig, sikker og veludstyret ny elbil, er der ingen tvivl: E:Ny1 er nu et virkelig godt tilbud.

9 ud af 10 kan i gennemsnit spare 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Brugte biler fra Honda til salg på Bilbasen

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS