Nyheder

Prøvekør din nye bil trods nedlukning

Privat sælger eller forhandler?
Myndighederne tillader nu, at bilforhandlere kan fremvise og tilbyde prøvekørsler, selvom butikken er lukket. Men der gælder visse retningslinjer.

Af: Jacob Dalby / d. 11. januar 2021

Når man køber bil, som for mange er en af de største investeringer, er det meget rart at få lov at prøvekøre den, inden man skriver under. Men med de nye retningslinjer har bilforhandlerne i forbindelse med nedlukningen af butikken også måtte sløjfe prøvekørsler og fremvisninger.

LÆS OGSÅ | Nu sælger Norge flere elbiler end benzin- og dieselbiler.

Heldigvis har myndighederne nu bekræftet, på opfordring fra Bilbranchen og Dansk Industri, at bilforhandlere kan lade kunder prøvekøre biler i begrænset omfang.

Myndighederne oplyser:

”En udvalgsvarebutik må godt fremvise eller prøvekøre udvalgsvarer (f.eks. biler og cykler) uden for butikkens matrikel for en eller flere konkrete kunder, så længe det ikke antager karakter af omgåelse af kravet om lukning af udvalgsvarebutikken. Med dette forstås, at man som sælger ikke må benytte f.eks. samme parkeringsplads, rasteplads el. lignende, så det i den forstand f.eks. bliver ‘en forlængelse’ af butikken.”

Følgende retningslinjer skal overholdes

Selve bestillingen af en prøvekørsel skal stadig ske online eller telefonisk. Bilbranchen har af myndighederne mundtligt fået oplyst, at selve den fysiske udlevering skal ske uden for butikkens matrikel. Det kan for eksempel være hjemme hos kunden.

LÆS OGSÅ | Den mest solgte brugte bil i rekordåret 2020

Skal man blot have fremvist bilen af sælgeren gælder samme retningslinjer. Fremvisningen af en bils egenskaber, udstyr med videre skal altså også foregå uden for forhandlerens matrikel.

I forbindelse med udleveringen af bilen er det vigtigt fortsat at være opmærksom på smitterisiko. Bilbranchen anbefaler at følge myndighedernes anbefalinger om blandt andet brug af mundbind og håndsprit.

Om forfatteren

Jacob Dalby

Med baggrund i motorsporten fylder biler med sportslige egenskaber det meste af Jacobs bevidsthed – både nye og brugte giver smil på læben.

Forbrugerstof og vejledning er også blandt Jacobs kernekompetencer og han er ikke ked af at fortælle dig, hvilken bil du skal købe næste gang.