Kategorier
Nyheder

Henrik Fisker sviner ny Rolls-Royce: “Den ligner en taxa uden stil”

Royal luksus eller rædsomt lokum? Den danske bildesigner Henrik Fisker er ikke imponeret over det seneste skud på stammen fra den britiske bilproducent.

Af: Esben Skrumsager  / d. 22. juni 2018

Som tidligere designer for blandt andre Aston Martin – og med smukke modeller som DB9 og V8 Vantage på CV’et – er der ingen tvivl om, at Henrik Fisker har sans for lækkert design. (At resultaterne de senere år har været mindre heldige for den verdenskendte dansker, glemmer vi lige et øjeblik…)

Hos Rolls-Royce er designafdelingen dog enten gået alt for tidligt på sommerferie, eller også har de fuldstændig mistet fornemmelsen for den klassisk britiske stil. I hvert fald hvis man spørger Henrik Fisker.

LÆS OGSÅ: Tre brugte luksusbiler som ingen tænker på

På sin Instagram-profil skriver han blandt andet, at “Den ligner en luksuriøs London-taxa, men uden den afslappede klassiske stil!”.

Jeremy Clarkson: Det står skidt til hos Rolls-Royce

Kommentaren fra Henrik Fisker kommer i forlængelse af et billede, han har delt på sin profil, hvor han morer sig over en klumme i avisen The Sun, som den tidligere Top Gear-vært Jeremy Clarkson står bag.

I klummen langer Clarkson hårdt ud efter Rolls-Royce, som i hans optik er usædvanligt skidt kørende.

En af virksomhedens tidligere ingeniører mistænkes for at have solgt hemmelige informationer til kineserne, og for nylig varslede virksomheden fyringer af 4.600 medarbejdere de kommende to år.

TIL SALG: Søg efter Rolls-Royce på Bilbasen

Oven i dette er der tilsyneladende store problemer med en motor, som Rolls-Royce producerer for Boeing, og som er monteret i flagskibet “Dreamliner”.

Rolls-Royce Cullinan er måske verdens grimmeste bil

Men det er ifølge den populære TV-vært småting i forhold til den katastrofale Cullinan, som er navnet på den seneste nyhed fra Rolls-Royce.

– Alle problemerne blegner sammenlignet med udfordringerne for den BMW-ejede bilafdeling. De lancerede for nylig en SUV med navnet Cullinan. Okay så, skriver Jeremy Clarkson i klummen og fortsætter:

– Selvom jeg er sikker på, den er meget støjsvag og komfortabel, så er det muligvis den grimmeste bil i verden.

SE OGSÅ: VW Phaeton er total V8-über-luksus til ingen penge

Herunder har vi samlet et galleri med billeder af den nye Rolls-Royce Cullinan, så du selv kan vurdere, om Clarkson og Fisker har fat i noget, eller om de gamle mænd har tabt sutten…

Hvis du også er mere til de klassiske modeller, kan du lige nu søge blandt et dusin modeller fra Rolls-Royce til salg på Bilbasen.

Af Esben Skrumsager

Bilnyheder fra ind- og udland samt tests af nye biler med fokus på praktiske egenskaber for familien er Esben Skrumsagers fokusområder.

Med erfaring fra blandt andet Ekstra Bladet, Søndagsavisen og Bil Magasinet er Esben på trods af sine blot 30 år en erfaren herre inden for motorjournalistik.

Esben har en forkærlighed for de tyske bilmærker. Porsche er blandt favoritterne, og privat fragter han familien rundt i en BMW 3-serie fra 2014 (F31). Når vejret tillader det, foretrækker han dog ofte sin motorcykel.