GuideTips og tricks

Sådan undgår du duggede ruder i bilen

Af i Guide, Tips og tricks
Duggede ruder i bilen er en plage i de fugtige vintermåneder. Men der findes lette løsninger til at fjerne duggen fra ruderne – også når du ikke har klimaanlæg eller aircondition.

Af Ebbe Sommerlund

Fjern fugt fra kabinen

Den bedste metode til at undgå dug i første omgang, er at holde den ude af bilen eller i det mindste få den opsamlet. Det lyder måske skørt, men man kan købe en smart lille pose med en hel masse silica i – der suger al fugten ud af kabinen. Du kender sikkert de små fugtsamlende poser fra kasser med elektronik.

Pingi-posen gør det samme, bare i stor skala, og når den ikke kan suge mere fugt, så bliver prikken lyserød. Den lægges bare i forruden og så fjerner den fugt. Når den er ‘fyldt’ skal den bare en tur i mikrobølgeovnen og så er den klar igen. Hvis du synes 99 kr. er for meget, så kan du også lave en pose selv.

Byg-selv fugtfjerner til bilen

Det eneste du, skal bruge er to sokker og en pose silica-kattegrus – det virker på samme måde. Du kan se fremgangsmåden i videoen herunder:

Pingi fugtfjerner:

Pingi

 

Aircondition og dug – livet er let

Når du bruger din aircondition, fjerner du fugten fra luften inden den blæses ind i kabinen, og dermed fjernes dug hurtigere fra ruderne. Har du ikke aircondition gælder det om at varme ruderne op med varmeapparatet. Dels sætter dug sig ikke på varme flader, og dels kan varm luft optage mere fugt, og føre det væk fra ruderne.

Læs mere

Kender du disse 7 cowboy-tricks?

Giv dine bilmåtter nyt liv