Kategorier
Forbrugerstof

Sælg familiebilen nu! Priserne er gode for brugte familiebiler

Brugte i flere kategorier er eftertragtede på brugtmarkedet netop nu. For eksempel fik den tidligere ejer af denne Seat Leon FR 20.000 kr. mere end sin mindstepris. En anden ejer af en ældre Toyota Avensis fik næsten det dobbelte af sin mindstepris. Sådan går det naturligvis ikke hver gang, men rigtig mange biler er eftertragtede lige nu, fordi udbuddet er lavt og efterspørgslen høj.

Brugte biler går som varmt brød. Alle taler om nybilsalget, men faktisk er der langt flere brugte end nye biler, der skifter hænder. I årets fire første måneder skiftede 181.733 biler ejer. Det tilsvarende tal for nye biler var 77.531.

Men ifølge Jan Lang fra Bilbasen kunne flere biler sagtens skifte hænder.

– Der er stadig et vakuum efter de år, hvor alle biler skulle være microbiler. Den tendens har efterladt et ’hul’, så efterspørgslen næsten er for stor i forhold til udbuddet. Med andre ord er det gode tider, at sælge sin bil i.

Billigt at skifte til ny bil

Faktisk er en del af forklaringen på de relativt høje priser på brugtmarkedet, at de to sænkelser af registreringsafgiften ikke er slået fuldt igennem. Der forventes at ske over tid, og derfor er det gunstigt at overveje en udskiftning netop nu – især hvis du overvejer at skifte til en ny bil.

En ny Peugeot 308 er ikke meget dyrere end en brugt pr. km

Bilbasen og Spar Nord har regnet på omkostningerne ved at skifte en mellemklasse bil ud. En fire år gammel Peugeot 308 1,6 HDI 5d koster 2,12 kr pr. km – især fordi omkostningerne til reparationer, brændstof og ejerafgift er høje. En ny koster 2,61 kr. pr. km, så man kan altså skifte til en helt ny model for omtrent 50 øre pr kilometer, hvilket er billigere end normalt.

”Man skal også huske på, at med udskiftningen får man en ny bil, der er mere sikker at køre i, og som kører længere på literen, så besøgene på tankstationen bliver sjældnere. Samtidig er en række bilmodeller vokset i størrelse, så man kan endda også få mere plads,” forklarer Jan Lang.

Han påpeger, at den særlige situation med høje brugtbilpriser efter al sandsynlighed ændrer sig, fordi der kommer flere brugtbiler ud på markedet som følge af de store salg af nye biler tilbage i 2013 og 2014.

 

Gang i alle klasser

Mens familiebiler er mest eftertragtede, så er der faktisk også godt gang i de andre klasser – et lille udpluk fra den seneste tid på Bilsalg Xpress viser, at efterspørgslen er til stede i næsten alle klasser.

 

 

Audi A1, 2014 – solgt 8.000 kr. over mindstepris

BMW 320d, 2005 – solgt til 4.500 kr. over mindstepris

Mercedes-Benz C200, 2009 – solgt til 6.000 kr. over mindste pris

Toyota Avensis, 2003 – solgt 12.500 kr. over mindstepris

Fiat 500, 2010 – solgt til 9.500 kr. over mindstepris

Seat Leon Van, 2015 – solgt 21.000 kr. over mindsteprisen

 

Læs mere om biløkonomi

Luksusbiler med lav afskrivning

Af Ebbe Sommerlund

Nye biler kan være fine, men Ebbe Sommerlund sværger til de brugte af slagsen. Han vil nødig kaldes ekspert, men hans enorme viden er ikke til at tage fejl af, hvorfor han også er den primære drivkraft bag Bilbasens brevkasse.

Den motorjournalistiske baggrund har han fået hos blandt andre Bil Magasinet, V-Max og elbilmagasinet GO, hvilket har gjort ham til et omvandrende leksikon.

Ebbe er som sagt glad for brugte biler, og særligt de japanske af slagsen giver julelys i øjnene. Han er dog efterhånden blevet så voksen, at drengedrømmen af en toptunet Honda Civic er blevet erstattet af en fornuftig Renault Laguna.