Elbil
august 2, 2023

Se de bedste familie-elbiler

Elbiler er bestemt ikke kun små, rappe bybiler. Se nogle af de bedste elektriske familiebiler her. 

AF: Bilbasen Blog

I dette blogindlæg kan du læse om:

  • Elbiler med plads til hele familien 
  • De mest populære modeller 
  • Hvad du skal være opmærksom på

Når det kommer til elbiler, tænker vi ofte på forholdsvis små biler, der er perfekte til bykørsel og korte pendlerrejser. Men det er faktisk ikke en helt tidssvarende opfattelse af elektriske køretøjer.

Elbiler er ikke længere kun kompakte og ‘petit’. I dag kan du vælge mellem et stigende antal elbiler med god plads og sædekapacitet som matcher børnefamiliernes behov.

I den her artikel kan du læse om nogle af de bedste elektriske SUV’er og familie-elbiler. 

Mercedes-EQ EQB

Et af de mere luksuriøse bud på en elektrisk familiebil er Mercedes-EQ EQB. Den SUV-agtige tysker ramte markedet i 2019 og imponerede ved både at køre og blive betjent som en helt almindelig Mercedes-Benz. Derfor regnes modellen for at være en ‘blid overgang’, hvis du ønsker at tage springet fra diesel eller benzin til el.  

Afhængigt af udstyr kan du få en Mercedes-EQ EQB med plads til seks eller syv personer, og der er således lidt elastik at arbejde med for børnefamilierne. Det gælder også på brugtvognsmarkedet, hvor Mercedes-EQ EQB er en af de eldrevne familiebiler, som du kan finde et decideret udvalg af. 

Køreoplevelse, udstyr og plads er i topklassen, og i den forstand er Mercedes-EQ EQB et fuldstændigt upåklageligt bud på en elektrisk familiebil. Det eneste minus er prisen. Selv de brugte modeller koster sjældent under 400.000 kr. 

Aiways U5 

Fra én yderlighed til en anden. Mercedes-EQ EQB er den dyre, luksuriøse, eldrevne familiebil fra en af historiens mest berømte bilproducenter. Aiways U5 er det nye barn på blokken, fra en forholdsvist ukendt kinesisk producent. I øvrigt koster den cirka en tredjedel af Mercedes-modellens pris.

Aiways U5 er en elektrisk SUV med god plads til fem personer. Forstået på den måde, at der rent faktisk kan sidde fem personer i bilen uden, at det bliver fuldstændigt utåleligt klemt. Der er også godt med udstyr. Det, der trækker ned, er rækkevidden, som officielt er 400 kilometer, men nærmere skulle ligge omkring de 250 kilometer. Det er således en bil til bykørsel og mellemdistancerne.

Du kan finde brugte modeller til et godt stykke under 300.000 kr. og under 10.000 kilometer på bagen. Derfor er det en af de mere tilgængelige el-familiebiler målt på pris. 

Tesla Model S

Oldie, but goodie. Tesla Model S har efterhånden en del år på bagen, men det er stadigvæk en af de bedste biler fra den texanske elbilproducent.

Og fordi modellen blev solgt i et stort omfang i Danmark, finder du et solidt udvalg af brugte modeller. De kan erhverves for under 250.000 kr.

tesla


Der er god plads til fem personer i Tesla Model S, men du kan også finde modellen med ekstra dobbeltsæde i det bageste bagagerum, som skubber kapaciteten op på syv personer. 

Citroën ë-Berlingo 

Du læser ikke forkert: Familierumskibet Berlingo kan erhverves som elbil og endda en ganske vellykket elbil af slagsen.

Det her er Berlingo. Elegant, nej, men masser af plads. Der kan sidde syv personer i ë-Berlingoen uden, at det bliver alt for bøvlet. Du kan let montere tre autostole på bagsædet. 

Minusset er rækkevidden, som er opgjort til 280 kilometer. Det betyder som regel, at rækkevidden er noget lavere i den virkelige verden. Dermed finder vi allerede et form for tema: det er svært at lave store eldrevne familiebiler med formidabel rækkevidde. Prisen er ganske udmærket, og du kan sagtens finde brugte Citroën ë-Berlingoer til under 300.000 kr. Og så er de stort set helt ubrugte. Vi taler under 5.000 kilometer på bagen. 

Citroën Berlingo

Nissan e-NV200 Evalia 

Det her var en af de første eldrevne syv-personers-biler til at ramme det danske marked. Den første Nissan e-NV200 Evalia blev lanceret helt tilbage i 2015.

Du kan være heldig at finde en gammel og brugt model til en markant lavere pris, end elektriske familiebiler ellers ville koste på brugtvognsmarkedet. Modeller til ned omkring 150.000 kroner. 

Det lyder jo meget godt på papiret, men som med andre elbiler af ældre dato, er det vigtigt at undersøge batteriets tilbageværende kapacitet, inden du slår til. 

Opel Combo-e

Hvis du altid har haft et godt øje til den klassiske Citroën Berlingo, skal du også se nærmere på Opel Combo-e. Familiecruisereren betegnes nemlig som en elektrisk pendant til den legendariske Berlingo. 

Der er masser af plads i Opel Combo-e. Tre barnesæder med isofix-beslag og udstyr? Det er ikke noget problem! Til gengæld er rækkevidden blevet kritiseret. Den ligger lige omkring de 250 kilometer.

Prisen fra ny er på den dyre side af 300.000 kroner. Men du kan finde en brugt model til omkring 280.000 kr. 

Tesla Model X

Det her er også en af de helt markante skikkelser indenfor genren “elektriske familiebiler”. 

Tesla Model X findes både til seks personer og syv personer, og den har været på markedet i Danmark i så mange år, at du finder et ganske stort udvalg af brugte modeller. Derfor kan du godt drømme om Model X uden at skulle betale på den anden side af en 1.000.000 kr., som er prisen, når den triller ud fra fabrikken.

Nøgleordene er køreglæde, udstyr og flot design både indvendigt og udvendigt. På minussiden er det en lidt pebret pris, du skal slippe med. 

Er du på udkig efter en budgetvenlig elbil? Se liste med de ti billigste elbiler 

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Bilbasen Blog

Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS