Video: Kæmpe prisfald på elbiler i luksusklassen
1.000.000 kroner. Så meget har du sparet, hvis du ventede med at købe en særlig udgave af elbilen Mercedes EQS.
Af: Anders Berner / d. 27. juli 2018
Med en titel som Årets Bil i Danmark 2018 er det en selvsikker Seat Arona, der her tager imod udfordringen fra konkurrenten, Opel Crossland X.
Vi starter bagfra. Bagagerummet på de to biler er nemlig lige store. Arona er dog ikke født med et reservehjul, så under bunden i bagagerummet har du adskillige ekstra liter til rådighed, når du skal have gemt lidt ragelse af vejen.
Bevæger vi os en tand længere ind i bilen, finder vi dog en af Crosslands styrker. Bagsædet kan nemlig længdejusteres – ligesom søsterbilerne fra Peugeot og Citroën – og ryglænet kan vinkles, så der bliver mere eller mindre plads til bagagen. Det er smart. Og her kan Seat Arona ikke følge med.
Når det kommer til blandt andet interiør, kvalitetsoplevelse og drivlinje er Seat Arona dog på hjemmebane. Her kan du se hele duellen mellem de to populære familiebiler:
Mens du kan få en Opel Crossland X smidt i nakken på stedet hos den lokale forhandler, er situationen en anden hos de danske Seat-forhandlere. Du skal nemlig vente op mod et år, før der kan stå en fabriksny Seat Arona i din indkørsel.
Du kan dog springe køen over, hvis du blandt de i øjeblikket 25 eksemplarer til salg på Bilbasen kan finde én, der falder i din smag: Søg efter Arona på Bilbasen. Hvis du foretrækker Opel Crossland X, er der ligeledes adskillige til salg: Søg efter Crossland X på Bilbasen.
Alternativt kan du omgå ventelisterne ved at følge rådene i den her video:
1.000.000 kroner. Så meget har du sparet, hvis du ventede med at købe en særlig udgave af elbilen Mercedes EQS.
Leder du efter firehjulstræk til vinterens sne og slud? Med ugens fund her får selv nybagte lotto-vindere brug for en ekstra tænkepause, før de hiver tegnebogen frem.
Den kompakte Cupra Born VZ har 326 hestekræfter, baghjulstræk og elektronisk styret undervogn – og lang rækkevidde. Er den bare hurtig eller også sjov?
Den store Kia EV9 bliver nu hurtigere og sjovere. Med cirka 509 hestekræfter, adaptiv undervogn og kunstige gearskift kan den blive den sjoveste store elbil.
Den nye udgave af Lexus’ luksus-SUV har fedt design, tonsvis af udstyr og en attraktiv pris. Men affjedringen og drivlinjen i plug-in hybriden hænger ikke sammen.
Elbiler er kommet for at blive! Det vælter ind med nye modeller på markedet i Danmark, og vi har lavet en liste med alle elbiler i Danmark i 2024 – inklusive priser og rækkevidde på de forskellige modeller.